Controale înăsprite şi măsuri specifice pentru carnea de miel

0
  • DSV Argeş acţionează înaintea Paştelui



Începând de ieri şi până la Paşte, adică în perioada premergătoare Sărbătorilor Pascale Catolice şi Sărbătorilor Pascale Ortodoxe, în scopul prevenirii apariţiei toxiinfecţiilor alimentare la nivelul DSVSA Argeş s-au dispus măsuri specifice precum şi intensificarea controalelor sanitar veterinare.


Toate aceste măsuri au fost dispuse având în vedere că în această perioadă, în special în apropierea Paştelui, în mod tradiţional, consumul de alimente de origine animală creşte iar reprezentanţii DSV vor verificarea condiţiilor de igienă în care sunt produse, depozitate transportate şi valorificate carnea de miel, ouăle şi alte alimente de origine animală. La nivelul DSVSA Argeş şi a Circumscripţiilor sanitare veterinareşsi pentru siguranta alimentelor oficiale se va asigura permanenţă în zilele de sâmbătă şi duminică între orele 8.00– 14.00. De asemnea la nivelul circumsripţiilor este afişat numele medicului veterinar responsabil şi numărul de telefon la care consumatorii pot sesiza aspecte privind nerespectarea normelor sanitare veterinare. Mai mult, au fost informate în scris primăriile despre condiţiile ce trebuiesc îndeplinite în situaţia înfiinţării centrelor de tăiere temporară a mieilor , în cazul în care se solicită acest lucru şi s-au luat toate măsurile privind monitorizarea circulaţiei ovinelor, destinate sacrificării, pe teritoriul judeţului Argeş.
“Şedinţă cu administratorii pieţelor”
“Totodată, DSVSA Argeş recomandă ca aprovizionarea consumatorilor cu carnea de miel să se facă numai din abatoare autorizate şi din centre / spaţii amenajate temporar pentru sacrificarea mieilor. În acest sens, la finalul lunii, pe 29 martie, la ora 14:00 vom organiza o şedinţă de lucru la sediul instituţiei noastre, cu administratorii pieţelor agroalimentare din judeţ în vederea prezentării normelor sanitare veterinare care trebuiesc respectate în spaţiile pieţelor agroalimentare în care se doreşte comercializarea de carne şi produse din carne de miel de către producători particulai” ne-a declarat directorul DSVSA Argeş, Sorin Sorescu. S.Mihai