Și-au tâlhărit partenerul de barbut!

0



Doi tineri, din comuna Bughea de Jos, au petrecut o noapte în arest și riscă pedepse mari după ce au comis o tâlhărie. Aceștia au atacat un bărbat în vârstă de 52 de ani, și i-au furat banii din buzunar. Cu toate că după primele declarații apărea să fie vorba de un caz de furt, ulterior încadrarea juridică a fost schimbată în tâlhărie calificată.


Cazul a fost instrumentat de către polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Valea Mare Pravăț. Oamenii legii au primit reclamația lui Mihai M., de 56 de ani care acuza doi consăteni, unul de 21 ani, respectiv un minor de 16 ani că i-au furat banii. Oamenii legii au întocmit un dosar de furt calificat fiind făcute audieri în acest caz. În timpul cercetărilor polițiștii au stabilit că este vorba de o infracțiune mai gravă și au schimbat încadrarea juridică în tâlhărie calificată. Totul s-a petrecut în duminică seara în comuna Bughea de Jos. Bărbatul a mărturisit că a mers la un local din localitate, acolo unde a jucat barbut cu Andrei B de 21 de ani și Ionuț D., de 16 ani. Tinerii au pierdut banii la jocul de noroc.Nu s-au împăcat cu gândul și l-au pândit pe câștigător la plecare. L-au oprit pe Mihai M pe drum, în timp ce se îndrepta către casă, L-au îmbrâncit cerându-i banii, omul a refuzat să-i dea, moment în care tinerii l-au lovit și i-au luat din buzunar bancnotele.
La audieri, făptașii au recunoscut și au susținut că i-ar fi sustras păgubașului 50 de lei, numai că Mihai M. susține că hoții i-au luat 500 de lei. Indiferent care este, cu adevărat, suma furată, infracțiunea rămâne! Așadar pe numele celor doi au fost emise ordonanțe de reținere pentru tâlhărie calificată, fiind duși în arestul Inspectoratului Județean de Poliție Argeș. Ieri tinerii au fost prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung, cu propunere de luare a unei măsuri preventive. Împotriva lor a fost dispusă măsura controlului judiciar. După ce au expirat cele 24 de ore din ordonanță, cei doi au părăsit arestul. Dacă vor fi găsiți vinovați tinerii riscă pedepse cu închisoarea de la 3 la 10 ani după cum prevede Codul Penal.
M.Sandu