Meci pentru intrarea în play-off!

0

  • Liga 2, etapa 21: CS Mioveni – Aerostar Bacău , duminică, ora 15:00, Stadion Orăşenesc



CS Mioveni se află în faţa meciului decisiv de intrare în play-off. Galben-verzii întâlnesc duminică de la ora 15:00, pe propriul teren, pe Aerostar Bacău şi, dacă înving se califică în faza superioară a competiţiei, nemaidepinzând de alte rezultate.


Partida de duminică, cu moldovenii, nu ar trebui să fie una dificilă pentru elevii lui Alexandru Pelici, dată fiind motivaţia pe care o au jucătorii la acest ultim meci din tur, dar şi valoarea adversarilor. Totuşi, fotbaliştii Mioveniului nu trebuie să trateze cu uşurinţă acest joc, deoarece echipa din faţa lor nu are nimic de pierdut, soarta fiindu-i pecetluită şi orice evidenţiere a jucătorilor lui Aerostar în orice situaţie este binevenită pentru ei. Înainte de acest joc. CS Mioveni ocupă locul 7 în clasament cu 30 de puncte, la egalitate cu poziţia a 6-a (Metaloglobus), la un punct de locul 5 (Dunărea Călăraşi) şi la două de primele patru clasate (U Craiova, Viitorul Pandurii, Farul şi ASU). În ultima etapă, Metaloglobus joacă cu Rapid, care are şi ea şanse la paly-off dacă învinge, Dunărea are meci direct cu Viitorul, Craiova joacă la Reşiţa, Farul stă, iar ASU joacă la Chiajna. Cu o victorie cu Aerostar, CS Mioveni trece automat peste Farul, Dunărea sau Viitorul sau chiar peste toate trei. În plus, oricare dintre celelalte trei echipe care nu câştigă va fi depăşită în ierarhia finală de formaţia argeşeană. De partea cealaltă,Aerostar Bacău este pe penultimul loc, la egalitate d epuncte (10) cu lanterna roşie – Pandurii. CS Mioveni şi Aerostar s-au mai întâlnit până acum de două ori, acum două sezoane, galben-verzii câştigând atât în deplasare (3-0) cât şi acasă (2-0).
Cum se face departajarea, la egalitate
11 echipe au șanse mai mari sau mai mici pentru a prinde un loc în ”Top 6” din Liga 2. Este vorba despre, în ordirea în care se află acum în clasament: U Craiova 1948 SA, Viitorul Pandurii Târgu Jiu, Farul Constanţa, ASU Politehnica Timișoara (toate patru cu câte 32 de puncte), Dunărea Călăraşi (31 de puncte), Metaloglobus Bucureşti, CS Mioveni, Rapid (toate trei cu câte 30 de puncte), FK Csikszereda, Universitatea Cluj (amândouă cu 29 de puncte) și Petrolul Ploiești (28 de puncte). Foarte probabil, după disputarea ultimei etape, mai multe formații se vor afla la egalitate de puncte. Primul criteriu de departajare al echipelor este rezultatul direct, urmat apoi de golaverajul general mai bun și de numărul mai mare de goluri marcate. S.M.