Andrei Prepeliță: ”Ne așteaptă nouă meciuri foarte grele”

0



La finalul partidei de vineri seară, cu Chindia Târgoviște, câștigată de FC Argeș, cu 3-1, antrenorul Andrei Prepeliță s-a declarat mulțumit de parcursul echipei din acest retur de campionat. Tehnicianul le cere jucătorilor săi să trateze cu maximă seriozitate cele nouă meciuri din play-out.


Chiar dacă FC Argeș a ratat intrarea în play-off, Prepeliță își dorește foarte mult să câștige play-out-ul care ar da șansa echipei sale de a juca barajul pentru ultimul loc de cupe europene: ”Prima repriză, Chindia nu ne-a pus mari probleme. Nu îmi aduc aminte ca în afară de acel gol să mai aibă altă ocazie. E adevărat că nici noi nu am avut. Golul primit ne-a ajutat în a doua repriză pentru că ei s-au retras și ne-au permis să atacăm, să avem mai multe spații. Mă bucur că le-am fructificat și am câștigat. Jucătorii au demonstrat că înfrângerea de la Hermannstadt a fost un accident, așa cum am demonstrat și după meciul cu CFR Cluj. La fotbal sunt și înfrângeri pe care trebuie să le acceptăm, să fim bărbați, nu numai când e bine, să fie bine. Să fim la fel și când nu câștigăm”…
”Trebuie să fim corecți cu fotbalul”
Principalul alb-violeților se așteaptă la un play-out foarte greu: ”În play-out vom avea nouă meciuri grele și nimic nu e jucat. Vedeți cu joacă Iașiul care este pe ultimul loc. Vom lua meci cu meci și important este să fim în obiectiv. Obiectivul nostru a fost salvarea de la retrogradare. Dacă vom ajunge în situația de a juca barajul pentru participarea în cupele europene, vom face tot ce este posibil să ajungem acolo. Am încercat să ajungem și în play-off, dar atât am putut. În unele meciuri am avut șansă mai multă, în altele mai puțină. Trebuie să fim corecți, pentru că dacă nu ești corect, fotbalul te pedepsește. Eu sunt corect pentru că mie fotbalul mi-a dat totul și ca jucător , dar și în noua postură ”, a spus Andrei Prepeliță. M.D.