Evenimente Centrul Cultural Pitești

0



Centrul Cultural Pitești a pregătit, pentru perioada 12-16 aprilie, noi evenimente cultural-educative, care pot fi urmărite exclusiv online, pe pagina oficială de Facebook a instituției și pe site-ul oficial (www.centrul-cultural-pitesti.ro):
☛ Prelegerea cu tema Varujan Vosganian și Patimile după Gődel, în cadrul proiectului cultural-educativ „Gânduri, Rostiri, Scrieri”, coordonat de poeta Denisa Popescu, avându-l ca invitat online pe scriitorul Varujan Vosganian.
☛ Cenaclul Armonii Argeșene, coordonat de președintele Ligii Scriitorilor Români Filiala Argeș, scriitorul dr. Adrian Mitroi, având-o invitată pe poeta Cristina Onofre, redactorul-șef al revistei literare Cuvântul Argeșean.
☛ Prelegerea cu tema Universalitatea Specificului Cultural Național la Lucian Blaga și Liviu Rebreanu, în cadrul proiectului cultural-educativ sub genericul „Cultură și Credință în Societatea Contemporană”, coordonat de conf. univ. dr. Marius Andreescu, de la Facultatea de Drept a Universității Pitești.
☛ Prelegerea cu tema Motivația serbării datei Paștelui la creștinii de pretutindeni, în cadrul proiectului sub genericul „Decriptări Matematice cu George Dănică”, susținut de publicistul George Dănică.
☛ Dialogul cu tema Tradiție – costumul popular, tezaur național, în cadrul „Medalionului Artistic cu Mariana – Claudia Filipescu”, având-o invitată pe interpreta de folclor Daniela Bărbuceanu. „Invitata mea, Daniela Bărbuceanu, ne va vorbi despre tradițiile și costumele populare din zona Argeșului. Cu acest prilej, va expune un număr de costume valoroase, specifice zonei pe care o reprezintă. Spre finalul întâlnirii noastre, eu, interpreta de romanțe Mariana-Claudia Filipescu, voi oferi un minirecital, în contrapunct cu invitata care va interpreta piese de folclor autentic”, informează Mariana – Claudia Filipescu.
☛ Prelegerea cu tema COMUNICAREA VERBALĂ, AZI (II). Comunicarea deviată şi manipularea, în cadrul proiectului cultural-educativ sub genericul „Reflecții la reflexii”, susținut de scriitorul și profesorul de limba și literatura română Marin Gheorghe Rădulescu.