Tâlharii de la Leordeni, condamnaţi în Germania!

0



Autorii unui jaf comis în urmă cu mai bine de trei ani, în comuna Leordeni, au fost condamnaţi în Germania pentru acelaşi gen de infracţiuni. Sunt doi tineri argeşeni care, spun surse judiciare, au făcut parte din cercul de suspecţi de la începutul anchetei. Aceştia au plecat din ţară la câteva zile după ce au atacat în propria casă un cunoscut om de afaceri şi pe soţia acestuia.


În ianuarie 2018, un jaf a fost comis în comuna Leordeni. Octavian Simescu , în vârstă de 75 de ani, un cunoscut om de afaceri şi soţia acestuia au declarat anchetatorilor că hoţii purtau cagule şi mănuşi, au sărit gardul proprietăţii şi au intrat în dormitor, unde se afla bărbatul. A urmat o luptă de mai multe minute, iar în cele din urmă, hoţii au reuşit să-l imobilizeze pe bătrân şi să-i lege mâinile cu sârmă. Ulterior, atacatorii au legat-o şi pe soţia omului de afaceri, i-au lovit pe cei doi şi le-au cerut 100.000 de lei. Soţii Simescu au răspuns că nu dispun de atâţia bani lichizi, iar hoţii au stropit încăperea cu un lichid despre care au susţinut că este combustibil, ameninţând că dau foc casei. Atacatorii au răscolit apoi toată casa, reuşind să găsească doar 600 de lei şi o geantă cu documente. Au ratat un ceas de câteva mii de euro, despre care habar n-aveau că e valoros şi i-au lăsat legaţi pe cei doi. Octavian Simescu a reuşit însă să ajungă la telefonul fix şi a chemat ajutoare.
Pot fi acuzaţi în Argeş, după ce execută pedeapasa
După jaf, poliţiştii au audiat aproximativ 100 de peroane. Au întocmit un cerc se suspecţi. Se ştie că în casă au intrat doi autori dar nu este exclus ca cei doi să fi avut alţi complici afară. Indivizii care au comis jaful au fost identificaţi de poliţiştii argeşeni. Ulterior prin mijloace tehnice s-a stabilit că ei sunt autorii. Sunt doi tineri argeșeni condamnaţi în Germania de câteva luni, pentru comiterea de tâlhării. Încă de la începutul cercetărilor, cei doi au făcut parte din cercul de suspecţi. Se ştie că la câteva zile după ce au jefuit familia din Leordeni aceştia au plecat în străinătate. Acolo au comis tâlhării, fiind prinşi şi judecaţi. Cum se află sub executarea pedepsei, în Germania, cei doi nu pot fi traşi la răspundere pentru fapta din Argeş decât după ce se vor elibera, când vor fi făcute demersurile de extrădare. Tot atunci le pot fi aduse la cunoştinţă acuzaţiile şi probele strânse împotriva lor, eventual, urmând a fi făcute alte acte procedurale pentru stabilirea, cu certitudine, a participării acestora la comiterea faptei. Tocmai de aceea, anchetatorii din cadrul IPJ Argeş nu pot să furnizeze informaţii concrete despre autori, confirmând însă că într-adevăr autorii au fost identificaţi şi sunt condamnaţi în Germania. M.Sandu