Boxerul Adrian Preda, eliminat de la Campionatul Mondial!

0
1



Boxerul piteștean Adrian Preda a părăsit Campionatul Mondial rezervat Tineretului în faza optimilor. Pugilistul pregătit de antrenorul Ioniță Mărășescu a fost învins sâmbătă, la puncte, de rusul Alexey Șhendrik, campionul european al categoriei 56 kg.


Pentru pugilistul legitimat la FC Argeș-CSM Pitești, întrecerea din Polonia a fost prima competiție de o asemenea anvergură la care a luat startul, chiar dacă el mare în palmares două medalii de argint la Europenele de juniori și un bronz la Europeanul de Tineret de anul trecut.
Învinși de ruși, uzbeci și cehi
Pentru lotul masculin, ziua de sâmbătă a fost nefastă, toți cei trei reprezentanți ai României fiind declarați învinși. Piteșteanul Adrian Preda a cedat în fața campionul european din 2020, de la Budva, rusul Alexey Șhendrik, iar Marian Ghinoiu a fost învins de uzbekul Ibrokhim Ishjonov. Tot în optimi, dar la categoria 64 kg, Andrei Musteț a pierdut la puncte în fața cehului Erik Suchy. Chiar dacă nu au reușit să se impună, cei trei boxeri tricolori s-au ridicat la nivelul mult mai puternicilor adversari dând pe alocuri senzația că pot produce surpriza. În cazul lui Andrei Musteț, eșecul în fața lui Suchy a fost cu atât mai greu de digerat, cu cât și comentatorului tv i-a fost greu să ”vadă” învingătorul. A fost un meci de mare luptă, decis de runda a 3-a, pe care doar 2 arbitri i-au dat-o românului.
Fetele au ajuns în sferturi
Dacă ziua de sâmbătă nu a fost prea bună pentru băieți, veștile bune au venit de lotul feminin. Ambele reprezentante ale României au obținut calificarea în ”sferturile” competiției de la Kielce. Iulia Guță s-a impus autoritar în fața Ninei Radenovic din Muntenegru și va boxa luni pentru medalie cu reprezentanta țării gazdă, Wkitoria Tereszczak. Elisabeta Ostan a avansat prin WO pe tablou după ce a învins-o pe japoneza Kato Hikaro. În sferturile categoriei 48 kg, românca va boxa cu reprezentanta Indiei. M.D.


Acest material este proprietatea site-ului curier.ro şi poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afişarea link-ului către articolul din site-ul curier.ro.

Citiți, de asemenea, pe curier.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.