Bugetul Piteştiului va fi de 506 milioane lei

1

Piteştiul va avea în acest an un buget mai mare cu 11% faţă de cel din 2020. Anunţul a fost făcut de primarul Cristian Gentea, la conferinţa de presă de ieri a Primăriei Piteşti.



„Săptămâna aceasta este ședința Consiliului Local Piteşti. Avem 42 de puncte pe ordinea de zi, dar cel mai important este bugetul. Bugetul anului 2021 este mai mare cu 11% ca cel din 2020. Bugetul este de 506 milioane lei”, a declarat edilul.
7,4 milioane lei pentru iluminat public inteligent
Primarul Gentea a anunţat că 7,4 milioane lei din bugetul Piteştiului sunt alocați pentru iluminatul public inteligent. Se vor monta 2.000 de corpuri de iluminat pe led, necesarul total al municipiului fiind de aproximativ 5.000 corpuri de iluminat.
Liberalii vor spital municipal la stadion!
Liberalii au anunţat că vor un spital municipal în zona stadionului Nicolae Dobrin. Viceprimarul Gelu Tofan a venit cu această idee după ce primarul Gentea a anunţat că se zbate să obţină transferul celor 17 ha de teren la municipalitate. Acesta a mai spus că noul spital, ar putea funcționa prin mărirea taxelor și impozitelor. Edilul a fost luat prin surprindere de iniţiativa viceprimarului: “Vorbesc des cu viceprimarii, dar propunerea domnului Tofan m-a luat prin surprindere. Eu eram de părere să facem terenuri de antrenament pentru fotbal, terenuri de atletism, volei, baschet, tenis, chiar şi bazin didactic pentru copii. Totul cu programări online pentru piteşteni. Este interesantă ideea, rămane doar să aducem medici buni şi, dacă te faci bine, o iei către stadion, daca nu…în partea cealaltă!” a spus Gentea.
Piteştiul nu are nici locaţia
Primarul Cristian Gentea a declarat că a alocat bani pentru studiul de oportunitate al Spitalului Municipal, acesta fiind un prim pas în realizarea acestui proiect: “Pentru Spitalul Municipal am alocat bani pentru studiu de oportunitate. Dacă mă întrebați pe mine, eu nu sunt de acord cu un astfel de spital, dar asta nu înseamnă că dacă piteștenii vor, nu mă voi implica. Eu voi fi primul care va aloca bani pentru studiu de fezabilitate. Noi nu avem deocamdată nici locația pentru un astfel de spital”, a declarat primarul.
Complex sportiv în Ştrand
Lucreţiu Tudor, administratorul public al Piteştiului, a anunţat că s-a identificat o axă de finanțare pentru construirea unui complex sportiv în zona Parcului Ștrand, aşa cum îşi doreşte primarul Cristian Gentea. “Am reușit să identificăm o axă de finanțare pentru construirea unui complex sportiv. Avem în vedere construirea a două terenuri de sport, care să permită desfășurarea meciurilor de fotbal de 7 la 7, un teren de tenis și o clădire. A fost dorința domnului primar să facem acest complex în zona Parcului Ștrand. De acolo au plecat mulți fotbaliști de renume, printre care și marele Dobrin”, a spus Lucreţiu Tudor. În cadrul conferinței de presă, viceprimarul Gelu Tofan a precizat că speră să treacă bugetul de votul colegilor săi liberali, adăugând că vor vota proiectele de interes pentru cetățeni. Viceprimarul Mihai Mihăilescu s-a arătat mai optimist în ceea ce privește votul colegilor săi. M.Duinea Foto: Costi Tudor


1 COMENTARIU

  1. pai gentea cică se sfătuiești cu polițiștii și jandarmii criminali care ucid cu sânge rece oamenii pe strada.atat mihaeilescu cât și tofan sunt niște ticăloși .cei care s-au dus la ei cu probleme au fost luați la mișto.au distrus afaceri acești nenorociți din primăria Pitești .genera protejează mafia de la Armand Călinescu cu directoarea mafiei care își ia șpăgi la greu de la constructori.isj Arges complice la jaf.nenorociti ordinari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.