Meci capital pentru Dacia, la Bistrița

0

  • Handbal feminin, Liga Florilor
  • Una din cele trei partide pe care le va juca la acest turneu, poate stabili ierarhia la finalul sezonului



Echipa de handbal a CS Dacia Mioveni 2012 se află în fața unui turneu foarte important din Liga Florilor. Pe durata a patru zile, la Bistrița, argeșencele vor disputa trei partide, dintre care, una, cu o echipă de valoare sub ea și la care cuvântul de ordine ar trebui să fie doar VICTORIA.


Următorul turneu din Liga Florilor se va desfășura la Bistrița Năsăud, acolo unde pe durata a șase zile, de luni până sâmbătă echipele vor desfășura câte 4 meciuri. CS Dacia va juca doar trei la acest turneu, pentru că în ultima etapă a lui este programată să stea. Elevele antrenate de Gheorghe Covaciu vor începe turneul luni, contra ocupantei locului 5, Măgura Cisnădie, vor continua marți cu partida contra U Cluj, echipa de pa locul 14 și vor încheia joi cu un joc contra SCM Craiova, colega de clasament cu care se află la egalitate în acest moment. Atenția handbalistelor alb-albastre și a delegației argeșene este însă îndreptată asupra unui meci, care este foarte important și de care poate depinde viitorul echipei. Este vorba despre partida cu U Cluj, o formația sub, ca și valoare față de Dacia și care se află pe penultimul loc cu doar 6 puncte. Handbalistele din Mioveni trebuie să câștige neapărat acest joc, pentru a-și asigura și la anul locul în Liga Florilor. Având în vedere însă, că în anii trecuți nu toate meciurile decisive s-au desfășurat pe teren, argeșenii trebuie să fie atenți și la eventualele jocuri de culise, care se pot face pentru ca o echipă sau alta să rămână pe prima scenă a handbalului feminin din România.
Minim 4 puncte
Directorul sportive al clubului argeșean, Constantin Ciobanu așteaptă o comportare bună a fetelor antrenate de Gheorghe Covaciu și speră să se obțină minimum 4 puncte la acest turneu.
“Oficialii de la U Cluj au declarat zilele trecute că, pentru ei, meciul cu Dacia Mioveni este meciul sezonului. Este clar ce vizează Clujul în acest moment, este încă un semnal de alarmă, dacă mai era nevoie, că și pentru noi acest meci este prima finală dintr-o serie de jocuri care trebuie câstigate pentru a rămâne în Liga Florilor! Consider că minim 4 pct la acest turneu trebuiesc luate, din care obligatoriu victorie cu U Cluj. Ar fi un lucru perfect realizabil, pentru că trebuie să înțelegem cu toții că doar rezultatele și performanța , aduc liniștea și încrederea celor care ne finanțează” ne-a spus directorul sportive Constantin Ciobanu.
Au studiat adversarul
“Suntem în fața unui turneu cu o încărcătură foarte puternică pentru noi, pentru că în cele trei meciuri, întâlnim o echipă care este de nivelul nostru, U Cluj, iar lupta se dă pentru a se rămâne pe prima scenă. Sunt 3 etape în patru zile, jucătoarelor le este foarte greu să se reface, pentru că nu au la dispoziție timpul necesar. Tot lotul este OK, în afară de indispobilitățile știute. Fetele sunt motivate și încercăm să luăm cât mai multe puncta, pentru că nu vizăm doar o victorie. Abordăm cu același interes și importanță toate partidele. Partida cu U Cluj este una foarte grea, în tur am câștigat noi, dar acum este un al joc, adversarul are alte evoluții. Dar eu am încredere că antrenorul nostru, Gheorghe Covaciu și-a studiat atent adversarul și știe cum trebuie abordat jocul pentru ca la final noi să fim cu zâmbetul pe față. Încărcătura acestui joc este foarte mare… Fetele sunt însă unite și foarte motivate, toate conștientizând că este un joc foarte important. Așa că tratează jocul cu maximă seriozitate” a declarat președintele Laurențiu Tudora.
Programul CS Dacia în turneul de la Bistrița
Etapa 16, luni 26 aprilie, 13:45: Măgura Cisnădie – CS Dacia Mioveni
Etapa 17, marți 27 aprilie, 10:30: CS Dacia Mioveni – U Cluj Napoca
Etapa 18, joi 29 aprilie, 13:15: SCM Craiova – CS Dacia Mioveni
Etapa 19, sâmbătă 1 mai: CS Dacia Mioveni – stă
CLASAMENT Liga Florilor
CSM București 40p
Minaur Baia Mare 37p
SCM Rm Vâlcea 36p
Gloria Buzău 29p
Măgura Cisnădie 22p
Dunărea Brăila 22p
Rapid 21p
Gloria Bistrița 21p
HC Zalău 21p
CSM Slatina 16p
SCM Craiova 12p
Dacia Mioveni 12p
CSM Galați 7p
U Cluj 6p
Activ Prahova 5p. S.M.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.