Se pensionează două procuroare!

0



În ședința de miercuri a Secției pentru procurori, Consiliul Superior al Magistraturii a admis două cereri de pensionare, înaintate de două cunoscute procuroare. Este vorba de șefa Secției Judiciare a Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Pitești, Angelica Paraschivescu și fosta șefă a Direcției Naționale Anticorupție Pitești, Daniela Lupu. Deciziile CSM au fost înaintate președintelui Klaus Iohannis pentru emiterea decretelor de pensionare.


Secția pentru procurori a CSM a aprobat în ședința de miercuri, cererea de pensionare înaintată de procuroarea Angelica Paraschivescu, șefa Secției judiciare a Parchetului Curții de Apel Pitești. Decizia va intra în vigoare începând cu data de 15 mai 2021 și a fost înaintată deja președintelui Klaus Iohannis pentru emiterea decretului de pensionare. Procuror cu rang profesional maxim, Angelica Paraschivescu a fost detașată la DNA-Pitești în anul 2015 de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. După mai bine de un an de activitate, deși a înaintat mai multe cereri prin care solicita CSM să plece de la DNA, acestea i-au fost respinse. Hotărâtă să își încheie cariera de procuror anticopuție, Angelia Paraschivescu a înaintat CSM o cerere surprinzătoare! În ianuarie 2018, Angelica Paraschivescu a cerut CSM eliberarea din funcţia de procuror şi numirea ca judecător la Judecătoria Piteşti ori la Judecătoria Curtea de Argeş, ori la Judecătoria Costeşti, ori la Judecătoria Slatina, ori la Judecătoria Răcari. Altfel spus, era dispusă să meargă oriunde, să pornească din nou de jos, numai să scape de DNA. Potrivit CSM, procuroarea a invocat motive de ordin profesional. Secţia de Judecători din cadrul CSM a analizat cererea procuroarei şi a propus CSM să o respingă. Abia în septembrie 2019 a reușit să convingă CSM să-i aprobe plecarea de la DNA și s-a întors la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Piteşti, acolo unde a ocupat o funcție de conducere. De la mijlocul lunii mai își va încheia cariera de procuror.
Tot miercuri s-a mai aprobat și cererea de pensionare făcută de fosta șefă a DNA-Pitești, Daniela Lupu. Revenită la Parchetul Tribunalului din Vâlcea, procuroarea Daniela Lupu și-a desfășurat ultima parte a carierei în cadrul DIICOT-ST Pitești, iar cererea sa de pensionare va intra în vigoare începând cu data de 10 mai 2021. M.Sandu