Judoka Alexandru Raicu luptă pentru calificarea la Olimpiadă!

0



În aceste zile, în Rusia, la Kayan se desfăşoară ultimul Grand Slam de judo înainte de închiderea oficială a calificărilor pentru Jocurile Olimpice de anul acesta, dar şi a Campionatului Mondial de la Budapesta.


La întrecerea care a debutat ieri, România este reprezentată de 5 judoka, trei la feminin şi doi la masculin. Printre cei cinci sportivi care vor lupta pentru a obţine biletele la Olimpiada de la Tokyo se află şi un judoka argeşean. Este vorba de Alexandru Raicu, sportiv legitimat la clubul FC Argeş-CSM Piteşti, care este pregătit la clubul din Ştrand de antrenorii Valentin Ioniţă şi Cornel Pălărie.
Acesta mai are nevoie de puncte pentru a fi sigur de participarea la cea mai importantă competiţie de pe mapamond. Pe tatami vor urca Monica Ungureanu -48 kg, Andreea Chiţu -52 kg, Loredana Ohâi -57 kg, Alexandru Raicu -73 kg şi Vladuţ Simionescu +100 kg. Echipa tehnică este formată din antrenorii Richter Simona (feminin) şi Oishi Kohei (masculin) acestora adăugându-se şi medicul Mirela Pop – şi maseurul Sumandea Ştefan. Singurii judoka tricolori care au obţinut deja biletele pentru întrecerea din Japonia sunt Andreea Chiţu şi Vlăduţ Simionescu. M.D.