Arestat pentru a fi extrădat în Germania

0



Un piteştean va trebui extrădat în Germania, acolo unde va fi tras la răspundere pentru două furturi comise în Bavaria. Omul a fost arestat preventiv în baza unui mandat de european. Curtea de Apel Piteşti a hotărât însă, ca argeşeanul să fie predat autorităţilor germane abia după ce va primi pedepsele la două dosare judecate la instanțe din România. Este judecat tot pentru furturi la Constanţa şi la Bucureşti.


În prima săptămână din luna mai, Costel Tănase a fost prins de poliţiştii argeşeni fiind reţinut pentru 24 de ore. Curtea de Apel Piteşti a dispus atunci, arestarea provizorie, pentru două săptămâni, cerând autorităţilor germane să trimită instanţei mandatul european în original şi tradus. După ce documentul au fost ataşat la dosar, s-a judecat mandatul, urmând a fi făcută extrădarea. Bărbatul este acuzat de comiterea a două furturi, în Germania, la Munchen, fiind acuzat de furt calificat în formă continuată. În faţa istanţei bărbatul a precizat că acceptă să fie predat autorităţilor germane, dar dacă va fi condamnat doreşte să fie adus la un penitenciar din România să îşi ispăşească pedeaspa. „Admite cererea privind executarea mandatului european de arestare emis la data de 21.04.2021 de către Judecătoria Munchen, în dosarul nr. ER VII GS 4268/21, privind persoana solicitată TĂNASE COSTEL, în prezent aflat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş. Ia act că persoana solicitată Tănase Costel este de acord să fie predată către autorităţile judiciare din Germania, conform mandatului european de arestare emis de acestea. Autorizează predarea persoanei solicitate Tănase Costel către autoritatea judiciară din Germania, conform art. 113 din Legea nr. 302/2004 republicată şi sub condiţia ca, în cazul în care se va pronunţa o pedeapsă privativă de libertate, persoana solicitată să fie transferată în România pentru executarea acesteia” , se arată în sentinţă.
Predarea va fi amânată
Curtea de Apel Piteşti a decis ca înainte de a fi extrădat, inculpatul să aştepte într-un penitenciar din ţară, sentinţele defintive din alte două procese pe care le are pe rol.”…dispune amânarea predării persoanei solicitate Tănase Costel către autorităţile judiciare din Germania, până la soluţionarea definitivă a dosarului penal nr. 25006/212/2020 (aflat în prezent în calea de atac a apelului la Curtea de Apel Constan?a) şi a dosarului nr. 9090/P/2020 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6 Bucureşti. Dispune arestarea provizorie a persoanei solicitate Tănase Costel, în vederea predării, pe o perioadă de 30 zile, cu menţiunea că mandatul de arestare provizorie în vederea predării acesteia către autorităţile judiciare din Germania, intră în vigoare la data încetării motivelor care au justificat amânarea predării persoanei solicitate”, se mai precizează în sentinţă. Decizia instanţei este definitivă. M.Sandu


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.