Robert Glință, campion european la natație!

0



Performanță de excepție pentru sportul românesc!. Înotătorul piteștean Robert Glință s-a impus în cursa de 100 m spate de la Campionatele Europene de la Budapesta cu un nou record național.


Sportivul în vârstă de 24 de ani a făcut o cursă fantastică acum câteva zile, la Budapesta, reușind să câștige prima sa medalie europeană de aur. Robert a înotat cele două lungimi de bazin în stilul spate în 52.88, un nou record național, precedentul fiind stabilit tot de el, miercuri în semifinale, 52.97. Românul i-a întrecut în Ungaria pe spaniolul Hugo Gonzalez de Oliveira (52,90) și pe grecul Apostolos Christou (52.97). Palmaresul european la seniori al lui Robert mai cuprinde două arginturi la 50 m spate cucerite la această ediție și în 2018, la Glasgow.
A câștigat și argintul la 50 m spate
Pentru Glință a fost a doua medalie la la Europeanul de la Budapesta. Piteșteanul a încheiat pe locul secund finala de 50 m spate din cadrul CE de la Budapesta, a doua sa distincție de această culoare, după cea din 2018. El a parcurs distanța în 24,42 secunde, atingând placa bazinului al doilea, în urma rusului Kliment Kolesnikov, care a reușit un nou record mondial și european, cu 23,80 secunde! Pe poziția de bronz a încheiat proba spaniolul Hugo Gonzalez de Oliveira, în 24,47 secunde, cu doar 5 sutimi în urma românului.
Glință: ”Aurul e cireașa de pe tort!”
România nu mai câștigase un aur european de la CE din 2004, de la Camelia Potec, care se impusese la 200 m liber. La masculin, țara noastră nu a avut până acum un campion european. Înotătorul argeșean era foarte fericit de titlul continental: ”Sunt foarte fericit pentru medalie și pentru timp. Mi-am dorit o cursă inteligentă, să pot să-mi păstrez forțele până pe final. Sunt mulțumit și încântat pentru aur, e cireașa de pe tort” a spus Robert Glință la finalul probei de 100 m spate. M.D.