Rețele noi de gaze în Mioveni și Ștefănești

0
1

  • Primarii au anunțat în conferința de presă a PSD Argeș



Ieri, la sediul PSD Argeș a avut loc obișnuita conferință de presă, care este organizată săptămânal. Invitații acestei săptămâni au fost primarii Ion Georgescu (Mioveni) și Nicolae Velcea (Ștefănești). Aceștia au vorbit despre investițiile din cele două orașe.


Astfel, Ion Georgescu a anunțat că în iulie va fi gata sala de sport din Mioveni, iar cel mai târziu în 2023 va fi gata extinderea rețelei de gaze din cartierul Făget, o investiție de 1,8 milioane de euro, dintre care 90% este suportată din bugetul local. O problemă deosebită, însă, este cea a sumelor din cotele defalcate care ar trebui să fie alocate de la bugetul de stat pentru Mioveni, dar acest lucru nu se întâmplă, la fel ca anul trecut. „Orașului Mioveni i s-au luat peste 4 milioane de euro în câteva luni. Este jenant, mai ales că din Mioveni pleacă 20% din exporturile României! Guvernul să schimbe legislația: în loc să se angajeze că ne dau 63% și să nu ne dea nimic, mai bine să prevadă 20% și să dea banii! Eu m-am bazat pe acești bani. Cum să realizez ce mi-am propus și ce a aprobat Consiliul Local, dacă nu primesc banii care se cuvin orașului? Din câte văd, Mioveniul nu există în planurile actualului Guvern.”, a spus primarul Ion Georgescu. Edilul a mai anunțat că în zilele de 29 și 30 mai va avea loc o campanie de vaccinare anti-Covid în sala de sport a Școlii „Liviu Rebreanu” și a făcut apel la cetățeni să participe în număr cât mai mare pentru ca în Mioveni să se poată intra în normalitate.
Extinderea rețelelor de apă și canalizare
La rândul său, primarul Nicolae Velcea a făcut bilanțul celor 6 luni de mandat la Ștefănești și a anunțat investiții importante pentru comunitate care sunt fie în derulare, fie urmează să înceapă. „În acest interval de timp am reorganizat personalul pentru a putea lucra mai eficient; am înființat Poliția Locală. Avem șase proiecte cu finanțare europeană și am depus alte cinci la Compania Națională pentru Investiții pentru a primi finanțare. Două proiecte mi se par în acest moment foarte importante: unul privind extinderea rețelelor de apă și canalizare și unul de extindere a rețelei de gaze în Golești. Contractul de extindere a rețelei de gaze este în valoare de 600.000 de lei și vor beneficia de această investiție 480 de familii. Lucrările se vor face pe o lungime de 6,3 km.”, a declarat Nicolae Velcea care, de asemenea, a anunțat că dorește să organizeze în oraș o campanie de vaccinare. M.S.


Acest material este proprietatea site-ului curier.ro şi poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afişarea link-ului către articolul din site-ul curier.ro.

Citiți, de asemenea, pe curier.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.