La 1 iunie, o nouă etapă de relaxare!

0



Valul 3 al pandemiei de coronavrius a trecut, iar de la 1 iunie vor intra în vigoare noi măsuri de relaxare, anunţă premierul Florin Cîţu. Acesta a declarat că în următoarea şedinţă de Guvern, care va avea loc joi sau vineri, se vor stabilii ce restricţii vor fi ridicate şi care vor rămâne valabile. Premierul este de părere că vaccinarea a determinat scăderea numărului de cazuri noi de COVID-19 şi implicit relaxarea măsurilor.


Premierul Florin Cîțu a anunţat ieri, că autoritățile vor respecta calendarul măsurilor de relaxare pe etape, respectiv 1 iunie, 1 iulie și 1 august. „De la 1 iunie facem relaxări. Am prezentat un calendar al relaxărilor pentru 1 iunie , https://www.gandul.ro/actualitate/premierul-florin-citu-de-la-1-iunie-vor-exista-relaxari-pentru-toti-romanii-indiferent-de-zona-de-unde-sunt-video-19628927 1 iulie, 1 august. Ne ținem de el. În ședința de joi sau vineri vom avea măsuri pentru 1 iunie. Dacă este nevoie să ajustăm și pentru celelalte perioade vom ajusta acum. Am discutat și cu cei afectați direct, vom îmbunătăți unele măsuri. Obiectivul campaniei de vaccinare e acela de a elimina pandemia, avem cifre foarte bune privind rata de pozitivare. Accelerarea campaniei de vaccinare din ultima perioadă a avut rezultate, valul 3 a dispărut. Nu avem niciun motiv să nu mergem cu măsurile de relaxare mai departe”, a declarat Florin Cîțu.
Persoanele vaccinate ar putea să aibă beneficii
Premierul declarase în cursul dimineții de marți, la Radio Guerilla, faptul în prezent autoritățile sunt pregătite pentru orice scenariu, chiar și cel în care numărul de infectări cu SARS-CoV-2 ar crește în această toamnă.„La orice e un risc, dar eu cred că am învățat cum să reacționăm mult mai rapid. Vreau să avem o procedură clară, ca dacă se întâmplă ceva să putem reveni rapid la spitalele Covid. Anul trecut nu aveam vaccin. Suntem pregătiți pentru orice scenariu, dar nu cred că vom mai avea perioade ca până acum, ce am văzut până acum nu va mai fi. Acum e prima dată când avem o scădere a bolnavilor la ATI, cred că vaccinarea a funcționat”, a susținut Florin Cîțu. Acesta a mai spus că persoanel care s-au vaccinat ar trebui să aibă beneficii. A mai precizat că de la 1 iunie nu vor fi ridicate toate restricţiile. M.Sandu


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.