Amanet înşelat cu 200 de grame de aur!

0



Angajaţii unei case de amanet din Piteşti, au rămas fără 200 de grame de aur fiind victimele unei înşelăciuni pusă la cale de două femei de etnie romă. Cele două, s-au folosit de încrederea pe care angajaţii o aveau în ele, fiindu-le cliente fidele.


O societate care are punct de lucru în cartierul Găvana a sesizat Poliţia că dintr-o casă de amanet a dispărut o cantitate mare de bijuterii din aur. Polițiștii de investigații criminale din cadrul Secției 2 Poliție Pitești, au preluat cercetările şi au întocmit dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de abuz de încredere și înșelăciune. Din cercetări, s-a stabilit că în intervalul 8-12 aprilie a.c., Livia G. de 28 și Simona S. 27 de ani, ambele din Pitești, și-au însușit bijuterii din aur, în valoare de aproximativ 50.000 de lei, ca urmare a faptului că au solicitat și primit în mai multe rânduri inele, cercei, brăţări etc, sub pretextul vizualizării sau cumpărării ulterioare. Cel două erau cliente fidele ale unităţii respective, acolo unde obişnuiau să îşi amaneteze bijuteriile dar şi cumpărau deseori. În perioada respectivă, au mers cu intenţia de a cumpăra. Au cerut să vadă mai multe bijuterii. În timp ce podoabele le erau arătate, femeile au pus deoparte ce le-ar fi plăcut, au achitat câteva dintre ele, apoi au cerut voie să ia o parte acasă pentru a se consulta cu rudele în privinţa achiziţionării lor. Angajaţii au fost de acord, fără a pretinde o garanţie. Astfel în cele patru zile, pe două ture diferite au cumpărat, au adus înapoi, au luat acasă mai multe bijuterii zăpăcindu-i pe salariaţi cu acest du-te vino!
Aveau un teanc de contracte de amanet
La finalul tranzacţiei, angajaţii şi-au dat seama că lipsesc în jur de 200 de grame de podoabe. Deşi au încercat să recupereze aurul de la cele două tinere, acestea au susţinut că au plătit bijuteriile şi că au adus înapoi ce nu au cumpărat. Când şi-au dat seama că au fost păcăliţi angajaţii au făcut reclamaţie. „Pentru administrarea de probatoriu și recuperarea prejudiciului, polițiștii, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu sprijinul luptătorilor Serviciului Acțiuni Speciale Argeș, au efectuat o percheziție la locuința persoanelor în cauză, ocazie cu care au fost descoperite și ridicate mai multe bijuterii și documente”, a declarat Florin Popa, referitor la acest caz. La descinderile care au avut loc în Piteşti, pe strada Plopilor, oamenii legii au găsit aproximativ 500 grame de bijuterii. Doar o parte erau dintre cele de la amanetul păgubit. De asemenea a fost ridicat un teanc de contracte de amanet, încheiate de cele două cu diferite unităţi de profil din Piteşti. Cercetările continuă, pentru recuperarea întregului prejudiciu și luarea măsurilor legale care se impun. M.Sandu