A vândut falsuri în magazin!

0



Patrona unui magazin din Curtea de Argeș are probleme cu legea după ce a vândut, în magazinul pe care îl deține, produse false. Acesta oferea spre vânzare articole de îmbrăcăminte ale unor firme celebre, care erau contrafăcute. Afacerea cu „Adidas” şi „Nike” de la chinezi, a mers ca pe roate. Anchetatorii au stabilit un prejudiciu de aproximativ 27.000 euro. Brandurile ale căror produse au fost vândute ca fiind originale s-au constituit părţi civile.


Polițiștii argeşeni au finalizat cercetările în dosarul penal privind săvârșirea infracțiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare.

„Din cercetări s-a stabilit că, în cursul anului 2018, o femeie de 32 de ani, din Curtea de Argeș, ar fi comercializat aproximativ 500 de articole vestimentare purtând însemnele unor mărci înregistrate, susceptibile a fi contrafăcute. Articolele au fost confiscate și analizate de către titularii mărcilor, rezultând faptul că sunt contrafăcute, prejudiciul fiind evaluat la aproximativ 24.000 de euro și 17.000 de lei. Dosarul cauzei va fi înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeș, cu propunere de trimitere în judecată”, a declarat Mădălina Epure, ofiţer de relaţii cu presa al IPJ Argeş.

Riscă închisoarea
N.J., de 32 de ani, deţine un magazin în Curtea de Argeș . Produsele sale erau la mare căutare de tinerii din oraş, mai ales că proveneau de la firme de renume.

Ceea ce nu ştiau cumpărătorii este faptul că deşi tricourile purtau însemnele unor mărci celebre cum ar fi : Adidas, Nike, Puma, Lacoste, etc, nu erau produce originale. Având în vedere ancheta oamenilor legii femeia de afaceri va fi trimisă în judecată. Firmele care au reprezentanţi legali în România s-au constituit părţi civile.

În urma procesului, dacă va fi găsită vinovată, N.J riscă o pedeaasă cu închisoarea de la 3 luni la 3 ani, sau amendă de 15 milioane lei. Pe lângă condamnare aplicată pentru comiterea infracţiunii, inculpata va fi nevoită să plătească şi daune firmelor ale căror mărci au fost contrafăcute. M.Sandu