Beat, a ucis un om și va fi judecat!

0



A omorât o femeie și a rănit altele două, după ce a condus beat și fără permis. Acum va trebui să plătească pentru faptele sale. Petre F., de 37 de ani din comuna Berevoești urmează să fie trimis în judecată pentru ucidere din culpă, după ce oamenii legii au finalizat dosarul. Bărbatul a provocat accidentul în iulie anul trecut și nu a colaborat cu anchetatorii, având o atitudine lipsită de interes față de ceea ce se petrecuse. 


Accidentul a avut loc pe 20 iulie 2020, în comuna Berevoești. Petre F., de 37 de ani, conducea un Volkswagen Sharan. A scăpat autovehiculul de sub control a lovit o autoutilitară după care a fost proiectat peste şanţ izbind cu putere o bancă amplasată în fața unei gospodării acolo unde stăteau trei localnice.

Una dintre ele, Carmen P., de 52 de ani a fost ucisă pe loc. Femeia a fost lovită atât de tare încât i-a fost retezat un picior și a murit înainte de sosirea echipajelor de salvare. Celelalte două femei au scăpat ca prin minune cu răni uşoare. Acestea au primit îngrijiri medicale de la echipajul SMURD refuzând să meargă la spital. Şoferul Petre F. a fost dus la audieri la sediul Poliţiei Câmpulung după ce s-a stabilit că era băut, având o concentraţie de 0,62 la mie, alcool în aerul expirat. Mai mult bărbatul nu deţine permis de conducere.

Nu a vrut să meargă la spital pentru a-i fi recoltat sânge pentru stabilirea alcoolemiei. Maşina pe care o conducea îi aparţine soţiei.

A contestat și măsura controlului judiciar
În timpul cercetărilor, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Câmpulung au cerut să fie făcută o expertiză tehnică. Cum bărbatul nu a fost de acord să-i fie recoltate probe de sânge, nu i s-a putut stabili alcoolemia. Oamenii legii au ajuns însă la concluzia că accidentul a avut loc pe fondul vitezei excesive și a consumului de alcool, în baya rezultatului etilotestului.

Ancheta a fost finalizată, Petre F. fiind acuzat de săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă, conducerea unui vehicul fără a poseda permis de conducere și refuzul sau sustragerea conducătorului unui vehicul de a se supune prelevării de mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei. Bărbatul a fost arestat preventiv imediat după accident. A stat închis 30 de zile, ulterior fiind plasat sub măsura controlului judiciar, de către Parchet.

Petre F. a contestat decizia măsurii și la sfârștiul lunii octombrie instanța i-a admis această cerere. Cercetările au fost continuate cu inculpatul în stare de libertate. Dosarul va fi înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung, cu propunere de trimitere în judecată.M.S.