„PSD se opune privatizării sănătății publice”

0

  • Deputatul PSD Simona Bucura Oprescu



O sumă mare de bani ar urma să fie luată din bugetul Sănătății, urmând să fie direcționată către clinici private. Parlamentarul de Argeș Simona Bucura Oprescu vorbește despre acest subiect, anunțând că PSD se opune ordonanței de urgență.


„După începerea procedurilor de înstrăinare a activelor companiilor strategice și a terenurilor agricole, Guvernul Cîțu a pus acum ochii și pe Sănătate! Executivul PNL – USR – PNL a elaborat o ordonanță de urgență prin care vrea să ia cel puțin 250 de milioane de euro pe an din bugetul Sănătății și să direcționeze banii spre clinicile private.

PSD se opune categoric privatizării sănătății publice și cere imperativ guvernului Cîțu să renunțe la ordonanța de urgență! Mai puțini bani la stat înseamnă mai puține servicii medicale gratuite la stat și obligarea pacienților să meargă la privat, unde vor plăti așa numita co-plată peste ceea ce statul transferă din banii publici.

Pandemia a demonstrat cu prisosință necesitatea consolidării sistemului de stat, nu a vulnerabilizării lui: greul a fost dus tot de sistemul public și de personalul medical din sistemul de stat!” a precizat deputalul PSD de Argeş Simona Bucura Oprescu. M.S.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.