Dani Mocanu condamnat pentru conducere fără permis!

0



Necazurile se țin lanț de cunoscutul manelist Dani Mocanu. La sfârșitul săptămânii trecute, el a fost condamnat într-un nou dosar penal. Acesta a fost judecat după ce a fost prins de polițiști, de mai multe ori, conducând, deși avea permisul suspendat. Instanța a dispus o pedeapsă cu suspendare, artistul fiind obligat să presteze și muncă în folosul comunității. Decizia vine la două luni după ce, tot Judecătoria Pitești, l-a condamnat cu executare, într-un dosar de incitare la ură și discriminare.


Artistul considerat regele youtube-ului, piesele sale având milioane de vizualizări, atât ca solist cât și ca vlogger, a fost prins de polițiști, în luna august a anului trecut, de trei ori în aceeași zi, conducând în timp ce avea permisul suspendat. Pe numele său a fost întocmit dosar penal, pentru conducere fără permis. Parchetul de pe lângă Judecătoria Pitești a întocmit rechizitoriul și l-a trimis instanței, astfel că, pe data de 16.12 2020 a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Pitești, dosarul cu numărul 18401/280/2020. Presa a scris în nenumărate rânduri că deși are permisul suspendat manelistul își conduce frecvent bolizii pe care îi deține.

În cadrul unei emisiuni de televiziune, Dani Mocanu a venit cu explicații: „Eu dețin permis valabil de Italia. S-a presupus că aș fi condus pe perioada unei suspendări de două luni. Mi-a fost reținut permisul pentru două luni și am condus pe perioada respectivă, numai că eu am condus în baza unui certificat de grefă obținut de o judecătorie din zona domiciliului meu. Domn polițist ar fi spus că ar fi trebuit eliberat de o altă judecătorie. Am câștig de cauză acolo. Pot să conduc de 10, 20 de ori, de câte ori vreau eu, numai că se lungește procedura de returnare a permisului, doar atâta tot. Nu risc nimic. Nu e cazul. Acolo am condus pe baza certificatului de grefă obținut pe care-l am”, a susținut Dani Mocanu la Antena Stars, în mai 2021.

Parchetul a făcut recurs
Potrivit judecătorilor, lucrurile nu au stat chiar așa! Dovadă stă sentința dată de Judecătoria Pitești pe data de 22 iunie. „ Achită pe inculpatul M. D., pentru actul material din data de 24.08.2020, ora 04:00 (…) Condamnă pe inculpatul M. D., la 9 (nouă) luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul având suspendată exercitarea dreptului de a conduce în formă continuată, faptă din data de 24.08.2020 ora 16:00 şi ora 16:44 (2 acte materiale). (…)

Dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi stabileşte un termen de supraveghere de 2 (doi) ani care va curge de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri. (…) Pe durata termenului de supraveghere inculpatul M. D. trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Argeş la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe în prealabil schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; d) să comunice schimbarea locului de muncă. e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. (…)

Obligă inculpatul să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de serviciul de probaţiune sau organizate în colaborare cu instituţii din comunitate” se precizează în hotărâre. De asemenea judecătorii au dispus ca Dani Mocanu să presteze 90 de zile de muncă în folosul comunităţii, la Direcţia de Sănătate Publică Argeş sau la Primăria Piteşti. Decizia nu este definitivă, iar vineri, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti au declarat apel.

Mai are o condamnare cu executare
Dani Mocanu a mai fost condamnat pe data de 24 aprilie, la 6 luni închisoare cu executare şi amenda în cuantum de 15.000 lei (250 de zile amendă), într-un dosar în care este acuzat că a lansat în aprilie 2019 un videoclip pe canalul YouTube în care incita la ură împotriva femeilor. Acesta a fost judecat pentru infracțiunea de incitare la ură sau discriminare din cauza melodiei ”Curwa”. Instanţa a dispus executarea după ce în 2017, manelistul a fost condamnat pentru conducere fără permis, fiind dispusă amânarea pedepsei. Videoclipul a fost lansat în perioada de încercare de doi ani, încălcând astfel dispoziţiile amânării. Decizia nu este definitivă nici în acest dosar. M.Sandu


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.