A murit Bălăşoiu!

2



Fostul procuror şi director al Penitenciarului Colibaşi, a murit vineri dimineaţă la locuinţa sa. Acesta suferea de o afecţiune la pancreas de ceva vreme. A fost condus pe ultimul drum la sfârşit de săptămână.


Gheorghe Bălăşoiu a murit la vârsta de 77 de ani. Acesta suferea de o afecţiune a pancreasului de aproximativ un an. Se spune că fostul procuror ar fi fost extrem de afectat de moartea fiului său Mircea Bălăşoiu găsit decedat în apartamentul său din Piteşti, în ianuarie 2020, la vârsta de 49 de ani, supărare ce i-ar fi adus probleme de sănătate. De alfel, după moartea fiului său, Gheorghe Bălăloiu a fost văzut tot mai rar.

Acesta ducea o viaţă discretă la locuinţa sa din comuna Bascov. Era văzut rareori de vecini în timp ce se plimba pe jos, prin comună. Nu primea vizite. Avea angajat un şofer care îi făcea cumpărăturile şi îl ducea acolo unde avea nevoie. Fostul procuror era un patriot, acesta ţinând arborat drapelul României, de mulţi ani, la locuinţa sa din Bascov.

Afectat de moartea fiului
După decesul survenit vineri dimineață, familia a depus sicriul cu trupul neînsufleţit la capela Bisericii Sfântul Ilie din Piteşti, acolo cunoscuţii au putut să aprindă o lumânare. A fost înmormântat la sfârşitul săptămânii, la cimitirul Sfântul Gheorghe acolo unde îşi cumpărase loc de veci de mulţi ani şi unde îşi odihneşte somnul de veci şi fiul său.

Gheorghe Bălăşoiu a fost procuror până în anul 1998 când a fost numit director al Penitenciarului Colibaşi ( n.r în prezent Penitenciarul Mioveni). S-a pensionat în anul 2005 la vârsta de 61 de ani. Când a ieșit la pensie, acesta primea circa 34.000 de lei, dar pensia i-a crescut de la an la an, iar din 2017 el a ajuns să primească peste 73.000 de lei în fiecare lună, fiind românul cu cea mai mare pensie. Se spune că acesta a avut doi copii şi şase nepoţi. M.Sandu