Cum să alegeți un ceas

0

Cumpărarea unui ceas nu este ceva dificil, dar este bine să știi câteva lucruri înainte de a cumpăra ceasul potrivit. Cu câteva sfaturi simple, vă vom ajuta să alegeți un ceas pe care îl puteți purta cu mare satisfacție.

Elegant, la modă sau sportiv? Ce ceas ar trebui să aleg?

 Pentru a purta fericit un ceas, cel mai bine este să alegeți un ceas cu personalitate și stil. Este foarte important să știm, ce așteptări avem de la ceasul pe care urmează să îl cumpărăm. Vrem să-l folosim pentru sport sau pentru activități în domeniul afacerilor, ca accesoriu. Practicați o mulțime de sporturi, vă plac hainele casual, confortabile, largi și sportive? Atunci vă recomandăm ceasuri de tip sport. Purtați des costum sau cămașă? Atunci ar fi recomandat să alegeți un ceas elegant, clasic, care vi se potrivește. Vă îmbrăcați cu mare atenție la stil și urmăriți moda? În acest caz, ceasurile la modă sunt alegerea bună. Sau de ce să nu ai două-trei ceasuri? În esență, indiferent de tipul pe care îl alegeți, scopul este să vă cumpărați preferatul cu mare grijă.

Structura ceasurilor

Distingem două tipuri de ceasuri care au la bază principii de funcționare: mecanic și electronic.

  • Ceasul de mână mecanic:

Ceasurile de mână mecanice au fost o evoluție firească a primelor ceasuri mecanice – apărute în secolul al XV-lea. Accesoriile sunt formate din diverse piese mecanice, precum roţi dinţate, arcuri, șuruburi, iar îmbinarea acestor componente pentru a realiza un mecanism funcțional rămâne o muncă laborioasă și complexă.

  • Ceasurile de mână electronice:

În prima parte a secolului XX industria ceasurilor mecanice mergea foarte bine, dar totul s-a schimbat, când compania japoneză Seiko a lansat primul său ceas electronic: Seiko-Quartz Astron 35SQ. Tehnologia folosită de acest dispozitiv se bazează pe cristalele de quartz, adică un mineral compus din atomi de oxigen și siliciu.

 Funcţia ceasului

Înainte de a cumpăra, ar trebui să decideți dacă doriți funcții suplimentare. Funcții de alarmă și numărătoare inversă, ora mondială și cronometru, lumini de fundal sau indicatori fluorescenți, faze lunare, GPS. Afișarea datei sau ceasul calendarului. Vă este suficient să fie rezistent la stropi de apă și poate impermeabil, sau doriți să faceți scufundări, și atunci veți avea nevoie de un alt tip de ceas. Merită să vă decideți dacă doriți funcții suplimentare care să vă ușureze viața, sau nu.

 Dimensiunea ceasului

Nu există o regulă strictă cu privire la ce ceas să alegeți în ceea ce privește dimensiunea, este doar o chestiune de gust, dar totuși contează. Pentru fiecare ceas care se vinde, este indicat dimensiunea acestuia. Imaginile de pe ecran nu ne arată dimensiunile reale a ceasului, deci merită să măsurați dacă aveți deja un ceas acasă și să îl comparați cu ceasul selectat. Un ceas mic pe mâna unui bărbat nu face o impresie foarte bună. Pe o mână masculină puternică, un ceas mai mare va părea și mai masculin. Dacă alegeți un ceas prea mare, acesta poate fi incomod de purtat, acesta se va roti pe încheietura mâinii, dar dacă alegeți unul cu o dimensiune prea mică, va părea prea copilăresc. Merită să acordați atenție acestui aspect.

 Materialul curelei de ceas

Ceasurile sunt de obicei disponibile cu cataramă metalică, curea din piele, curea din țesătură sau curea din cauciuc. Fiecare are avantajele și dezavantajele sale față de celelalte.

Ceasurile cu cataramă metalică pot fi purtate pe tot parcursul anului, pot fi chiar potrivite pentru ținute elegante. Cureaua din piele nu este practică vara, deoarece transpirația o poate deteriora, dar este mai confortabilă de purtat în general. Cureaua din piele trebuie să aibă o durată de viață de aprox. un an, dacă este purtat zilnic. Curelele din cauciuc sunt excelente pentru utilizare în apă, sunt folosite în scopuri sportive speciale. Ceasurile cu curea din material rezistă la condiții umede și se usucă rapid după utilizare. Suprafața lor nu se fisurează, cum ar fi cauciucul sau pielea. Dacă doriți să fiți cu adevărat generoși, cumpărați mai multe tipuri de curele, astfel încât să le puteți schimba. Modele de ceasuri pentru toate gusturile se găsesc în webshopul timestore.ro.