Anglia – Italia, finala de la Euro!

0

  • Ultimul meci al competiției are loc duminică la ora 22.00, pe Wembley



Italia și Anglia sunt cele două selecționate care s-au calificat în finala EURO 2020, iar partida de pe „Wembley Stadium” se joacă duminică, 11 iulie.


Echipa națională a Italiei a trecut în semifinalelel Campionatului European 2020 de Spania, scor 1-1 (4-2 după loviturile de la 11 metri), în timp ce selecționata Angliei a învins-o cu greu pe Danemarca, scor 2-1, după ce meciul a ajuns în prelungiri. Turneul final al EURO 2020 care a fost găzduit de 11 orașe de pe continent, printre care și București, se va încheia pe 11 iulie 2021. Meciul de deschidere a avut loc pe 11 iunie 2021, pe Stadio Olimpico din Roma, cu meciul Italia – Turcia, scor 3-0, iar finala este programată la Londra, pe „Wembley Stadium”, duminică, 11 iulie, ora 22.00, iar pentru marele trofeu se vor duela Italia și Anglia. Partida dintre selecționata Italiei și cea a Angliei va fi transmisă la TV de Pro TV.

Cum s-a ajuns în finală

Echipa națională a Italiei a făcut parte din Grupa A alături de Țara Galilor, Elveția și Turcia și s-a calificat în optimi cu 9 puncte, după ce a bifat trei victorii fără să primească gol. În faza optimilor de finală, italenii sau trecut de Austria, scor 2-1, iar în sferturi a eliminat Belgia, scor 2-1. Pentru a ajunge în finala Campionatului European, „Squadra Azzura” a învins Spania, scor 1-1 (4-2 după loviturile de departajare).

De partea cealaltă, echipa națională a Angliei a încheiat Grupa D pe primul loc cu 7 puncte, după ce s-a duelat cu Croația, Cehia și Scoția, iar în optimile de finală ale EURO 2020 a trecut de Germania, scor 2-0, iar în sferturi a învins Ucraina cu 4-0. Pentru a ajunge în finală, selecționata Angliei a trecut de Danemarca, scor 2-1. S.M.