Doar 5 profesori de nota 10 la examenul de definitivat!

0



Procentul de promovare la sesiunea 2021 înregistrat în Județul Argeș în urma desfășurării probei scrise din cadrul examenului național pentru definitivare în învățământul preuniversitar este de 71.13%.


Au fost declarați promovați, înainte de înregistrarea și soluționarea eventualelor contestații, 138 de candidați cu medii între 8 și 10. Nota finală a fost calculată ca medie ponderată a notelor obținute la toate probele de examen, inclusiv cea scrisă. Nota la proba scrisă a avut o pondere de 70% în calculul mediei finale, care a trebuit să fie cel puțin 8 pentru promovarea examenului.

La proba scrisă din această sesiune au fost prezenți 201 candidați, din care s-au retras 7 și nu a fost nicio lucrarea nulată. La final, 102 candidați au obținut note între 8 și 10, 5 dintre ei fiind notați cu nota 10.

Miercuri și joi s-au depus contestațiile, iar rezultatele finale se vor afișa pe 28 iulie. Cadrele didactice promovate dobândesc dreptul de practică în învățământul preuniversitar. Prin dobândirea definitivării în învățământ un cadru dicatic depășește stadiul de debutant și poate intra pe o ruta ascendentă de profesionalizare.

913 candidați pentru 40 de catedre în școli

Acum două zile a fost susținută în Argeș și proba scrisă din cadrul concursului de titularizare. Prin aceasta urmează să se ocupe posturile didactice / catedrele didactice vacante / rezervate din unitățile de învățământ preuniversitar.

În Argeș au fost 3 centre de concurs, iar pentru susținerea acestei probe s-au înscris 913 candidați dintre care 129 au provenit și promoția curentă. Primele rezultate vor fi afișate pe 27 iulie, urmând ca până a doua zi la ora 12:00 să se depună contestațiile.

Rezultatele finale se afișează la sediile inspectoratelor școlare județene și pe site, pe 3 august. Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidații trebuie să obțină la proba scrisă minimum nota 7, iar pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire) minimum nota 5.

Repartizarea candidaților pe posturile didactice de predare vacante publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată, în ordinea descrescătoare a notelor obținute la proba scrisă, se realizează în ședințe publice sau online, organizate de către ISJ în intervalul 4-5 august. În Argeș sunt disponibile 40 de posturi didactice / catedre vacante pentru angajare pe perioadă nedeterminată. S.M.