Ionuţ şi Georgeta Butoi, doi campioni!

0

  • Militarul câmpulungean paralizat şi soţia sa fac performanţă în sport



Pe 31 august 2008, militarii Batalionului 30 Vânători de Munte „Dragoslavele” se aflau într-o misiune de patrulare pe Autostrada A1 (Qalat — Kabul), la aproximativ 20 de kilometri de Qalat. Convoiul era compus din patru transportoare amfibii blindate, iar al treilea transportor a trecut peste un dispozitiv exploziv improvizat.


În urma exploziei, sergentul major Dragoș Traian Alexandrescu a fost ucis. Alți patru militari români, plutonierul major Irinel Gheorghe Matei, plutonierul major Dumitru Bogdan Angelescu, plutonierul Marius Dumitru Mihai și plutonierul Ionuț Claudiu Butoi, au fost răniți.

A trecut peste toate problemele şi ne dă un exemplu!

Plutonierul Ionuț Butoi a fost rănit extrem de grav, militarul a fost la un pas de a-şi pierde viaţa. Și-a fracturat coloana, a rămas paralizat de la brâu în jos, a făcut diabet pe fondul stresului uriaș.

În ciuda faptului că se află în scaun cu rotile, Ionuț Butoi este unul dintre membrii lotului Invictus, acesta demontrând tuturor că voinţa este unicul element care te ajută să realizezi ceva în viaţă.

Soția lui Ionuț Butoi îi calcă pe urme!

Este campioană națională la Tir cu arcul. Sportiva legitimată la Clubul Sportiv al Armatei „Steaua” București a câștigat locul I în cadrul CAMPIONATULUI NATIONAL OUTDOOR, Arc Olimpic /Compound /Barebow, Seniori si Juniori, M+F, ce s-a desfășurat în perioada 15-18.07.2021 la Aninoasa, obținând astfel și titlul de campion național la seniori feminin, arc compound. „Lângă un bărbat puternic se află o femeie și mai puternică„ și pe bună dreptate, Georgeta Butoi a reușit după 3 zile de competiție, cu temperaturi de peste 30 de grade, să demonstreze că face parte dintr-o familie de învingători.

Deși nu-i ușor să fi soție de militar rănit, Georgeta a reușit să se dedice familiei, îngrijirii camaradului Ionut Butoi, antrenamentelor la tir cu arcul, iar perseverența ei a dat roade atât pe plan familial, cât și sportiv. Datorită ei, Ionuț merge mai departe cu fruntea sus, exemplul lor ne motivează, iar rezultatul ne umple inima de bucurie. Felicitări Georgeta! Felicitări și antrenorului Ionuț Butoi! Go Invictus!

În 2022, Invictus va fi găzduit de Haga

În 2022, 20 de militari răniți vor reprezenta România la Invictus Games The Hague 2020, alături de alte 19 națiuni.

Aceștia vor concura la mai multe discipline sportive, adaptate pentru persoane cu dizabilităţi, respectiv: tir cu arcul, atletism, canotaj în sală la ergometru, powerlifting, ciclism, înot și volei din poziţia şezând.
Participarea delegaţiei României la aceste jocuri constituie o oportunitate cu profunde semnificaţii naţionale, care este susţinută pe măsură, de Ministerul Apărării Naţionale, dar şi de societatea românească, în ansamblul său.

Este o ocazie unică de a demonstra ce înseamnă adevăratul spirit de luptător, coeziunea echipei şi solidaritatea umană – valori specifice militarilor.

Jocurile Invictus este un eveniment sportiv internațional adaptat pentru militari răniți sau bolnavi, în urma participării la diverse operațiuni militare.
Jocurile Invictus utilizează puterea sportului pentru a inspira recuperarea, a sprijini reabilitarea și a genera o mai bună înțelegere și respect pentru toți cei care au fost răniți servindu-și țara sub drapel.

Cei care concurează la jocurile Invictus sunt foarte diferiți de competitorii de la jocurile olimpice sau paralimpice.
Pe când aceștia își dedică întreaga viață pentru câteva minute de glorie, la fiecare patru ani și sunt judecați după ordinea în care termină cursa, la jocurile Invictus cine câștigă medalia este aproape irelevant. B.R.