Condamnat pentru tentativă de omor

0



Un conflict spontan i-a adus unui bărbat în vârstă de 35 de ani, din Câmpulung, o pedeapsă cu închisoarea de 6 ani şi 8 luni. A fost judecat şi condamnat pentru tentativă de omor şi distrugere după ce i-a dat unui alt bărbat cu lopata în cap. Cu aceeaşi lopată i-a distrus şi maşina. Agresorul nu a fost singur, complicele său, fiind de asemenea, condamnat la o pedeapsă cu suspendare. 


Pe data de 1 septembrie 2020, Ionuţ Tiberiu H., de 35 de ani, se afla în comuna Godeni, împreună cu Florin Ionuţ S., de 34 de ani. Cei doi s-au luat ceartă cu un bărbat de 35 de ani, din comuna Mihăeşti. În timpul disputei, Ionuţ Tiberiu H. a pus mâna pe o lopată şi l-a atacat pe bărbatul din Mihăeşti. L-a lovit în cap cu unealta.

Bărbatul rănit la cap a urcat în în maşina sa, o Dacia Logan, şi a vrut să fugă. Atunci, Ionuţ Tiberiu H. a izbit cu lopata luneta maşinii, spărgând-o. După scandal a fost întocmit dosar penal sub acuzaţia de loviri şi alte violenţe. În timpul investigaţiilor medicale s-a dovedit că traumatismul cranio-cerebral suferit de victimă a fost unul grav, iar viaţa victimei a fost pusă în pericol.

Încadrarea juridică s-a schimbat

Anchetatorii au schimbat încadrarea juridică iar dosarul a fost preluat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş. În luna noiembrie cei doi au fost reţinuţi. Ambii au primit mandat de arestare preventivă. La finalizarea cercetărilor Tiberiu Ionuţ H. a fost trimis în judecată sub acuzaţia de tentativă de omor şi distrugere, iar Florin Ionuţ S. pentru complicitate la cele două infracţiuni.

Săptămâna trecută, Tribunalul Argeş a dat sentinţa. Judecătorii au dispus ca Ionuţ Tiberiu H, să primească o pedeapsă cu închisoarea de 6 ani şi 8 luni, cu executare. Complicele său a fost condamnat la 3 ani închisoare cu suspendare pe o perioadă de încercare de 4 ani. În plus, acesta are de executat 120 de zile de muncă în folosul comunităţii, în cadrul Primăriei Câmplulung, sau în cadrul Complexului de Servicii pentru Copilul în Dificultate Câmpulung.

Judecătorii au menţinut măsura arestului preventiv pentru Tiberiu Ionuţ H., aflat în prezent în Penitenciarul Mioveni şi măsura controlului judiciar pentru Florin Ionuţ S. În timpul anchetei, partea vătămată şi-a retras plângerea pentru distrugere, altfel pedepsele ar fi fost mai mari. Instanţa a admis cererea victimei şi îl obligă pe autor să-i plătească 20.000 euro daune morale.

De asemenea, inculpaţii au obligaţia de a achita Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti, suma de  1.005,37 lei, reprezentând cheltuieli ocazionate de asistenţa medicală acordată persoanei vătămate T.V. M. Decizia nu este definitivă putând fi atacată cu apel. Ionuţ Tiberiu H. mai este cercetat într-un dosar penal pentru trafic de droguri. Acesta a fost reţinut de ofiţerii Brigăzii de Combaterea Criminalităţii Organizate în octombrie, în timp ce era deja anchetat în dosarul prilejuit de scandalul de la Mihăeşti. M.S.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.