Şi-a luat nevastă o fetiță de 11 ani

0



Șase ani de închisoare i-a adus unui bărbat din comuna Sălătrucu dorința lui de însurătoare! Bărbatul în vârstă de 34 de ani, a cerut în căsătorie o copilă de 11 ani. Părinții fetei erau prea beți ca să își poată da acordul așa că individul a luat fata și a petrecut noaptea cu ea. După ce s-a trezit din beție, mama fetei a anunțat la Poliție dispariția fetei și astfel a ieșit la iveală totul.


Puiu Vasile M. nu era căsătorit și lucra cu ziua prin sat pentru a-și câștiga existența. Așa i-a cunoscut pe părinții fetei în vârstă de 11 ani. Bărbatul, mai mare cu 20 de ani față de copilă, a văzut-o pe fată ca pe o partidă bună de căsătorie și s-a dus să-i ceară mâna, pe data de 11 octombrie 2019. A avut ghinionul să-i găsească pe părinții fetei prea beți ca să se poată înțelege cu ei. Totuși au făcut schimb de numere de telefon.

Bărbatul a convins-o pe fată să meargă cu el acasă. Au petrecut împreună întreaga noapte, bărbatul întreținând raporturi sexuale cu ea. Copila fragedă la vârstă a consimțit actul sexual, considerându-se ca și nevasta lui.

Mama fetei a anunțat dispariția!

A doua zi, după ce s-a trezit din beție, mama fetei a sesizat Poliția anunțând dispariția copilei. Oamenii legii i-au cerut amănunte dar femeia își amintea vag ce se întâmplase în ziua dispariției. Le-a spus oamenilor legii de bărbatul care-i călcase bătătura și astfel polițiștii au găsit-o pe fată acasă la Puiu Vasile M. Fata a fost supusă unui examen medico-legal care a confirmat actul sexual.

Pe numele bărbatului a fost întocmit dosar penal pentru act sexual cu mior, ulterior dosarul fiind transformat în viol, având în vedere faptul că fata avea numai 11 ani și consimțământul ei nu putea fi luat în considerare. Bărbatul a fost  reținut 24 de ore pe bază de ordonanţă, ulterior fiind prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeş cu propunerea de a fi luată o măsură preventivă. Procurorul de caz a dispus plasarea suspectului sub control judiciar pentru 60 de zile.

Daune, două salarii minime pe economie

Puiu Vasile M. A fost trimis în judecată sub acuzația de viol, în ianuarie 2020. În timpul procesului, inculpatul a cerut să-i fie schimbată încadrarea juridică din viol, în act sexual cu minor, susținând cu tărie că totul s-a petrecut cu acordul fetei. Judecătorii au respins cererea.

De asemenea, în perioada procesului mama fetei s-a constituit parte civilă în proces. Femeia care are o educaţie şi o situaţie materială precară, nu şi-a permis să angajeze un avocat fiind reprezentantă de un apărător din oficiu. Aceasta a cerut ca daune morale o sumă mult prea mică, comparativ cu gravitatea faptelor bărbatului, echivalentul a aproximativ două salarii minime pe economie. Instanța a admis cererea.

Fata, provine dintr-o familie numeroasă având alţi 7 frați și surori. După întâmplarea prezentată mai sus, Direcția de Asistență Socială și Protecție a Copilului Argeş s-a sesizat și toți minorii familiei au fost luați și dați în plasament.

După eliberare nu are voie să se apropie de victimă

În decembrie 2020, inculpatul a fost condamnat la 6 ani închisoare și plata sumei de 5.000 de lei ca daune morale. În plus, judecătorii au dispus, ca pedeapsă complementară, interdicția de a se „apropia de acestea şi dreptul de a se apropia la mai puţin de 100 m de locuinţa, şcoala sau alte locuri unde victima desfăşoară activităţi sociale, pe o durată de 5 ani, termenul urmând a curge după executarea pedepsei închisorii, după graţierea totală ori a restului de pedeapsă, după împlinirea termenului de prescripţie a executării pedepsei sau după expirarea termenului de supraveghere a liberării condiţionate”.

După decizia dată de instanţa de fond, Puiu Vasile M. a declarat apel iar procesul s-a mutat la Curtea de Apel Piteşti. Judecătorii au respins cererea şi au dispus ca bărbatul să execute pedeapsa de 6 ani. Acesta a fost ridicat de acasă de oamenii legii, fiind dus la Penitenciarul Mioveni acolo unde se află în prezent. M.Sandu