Judecaţi pentru un TIR cu ţigări de contrabandă

0



Un tir cu ţigări de contrabandă a fost capturat de poliţiştii Secţiei Rurale Bascov, în martie 2020. Prejudiciul adus la bugetul de stat prin introducerea ilegală în ţară a ţigărilor nefiscalizate, a fost estimată de anchetatori la aproximativ un milion de lei. Ancheta a fost finalizată fiind dispus trimiterea în judecată a trei bărbaţi acuzaţi de contrabandă cu ţigări.


Pe 27 martie 2020, seara, patru persoane au fost surprinse de polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Bascov, care patrulau împreună cu jandarmi argeșeni, în timp ce mutau țigări nefiscalizate, din remorca unui TIR într-o autoutilitară, iar doi bărbați au fost prinși. În cele două mijloace de transport se găseau 148 de baxuri cu țigări, conținând aproape 1.500.000 de țigări. Bărbaţii reţinuţi sunt Marius E., de 33 de ani, din Mioveni şi Dzmitry S., de 28 de ani, din Bielorusia. Acesta din urmă era şoferul de TIR. Profitând de culoarele create pentru transportul de mărfuri, tânărul a putut trece la vamă cu ţigările de contrabandă, ascunse în TIR în spatele altor produse. Era aşteptat la Bascov de Marius E. care intenţiona să le introducă pe piaţa din Argeş. Cei doi au petrecut o noapte în arestul IPJ Argeş, fiind reţinuţi sub acuzaţia de săvârşirea infracţiunii de colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia. Ambii au fost plasaţi sub măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.  De asemenea, în cauză, alături de cei doi, mai este cercetat un alt bărbat, de 41 de ani, din Bascov, sub aspectul instigării la infracțiunea de contrabandă.

Prejudiciu recuperat parţial

Cazul a fost preluat de Serviciul de Investigare a Criminalității Economice Argeș. Valoarea prejudiciului, stabilită la peste 1 milion de lei, a fost recuperată parțial, până la concurența sumei de 750.000 de lei, prin instituirea de măsuri asiguratorii asupra bunurilor aparținând persoanelor cercetare. Cercetările au fost finalizate iar dosarul va fi înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de trimitere în judecată. M.Sandu


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.