Rețineri după bătaia de la benzinărire

0

  • Cazul Bătaie între romi la Podul Viilor



Doi bărbaţi au fost reţinuţi de poliţişti în urma scandalului care a avut loc marţi după-amiază, într-o benzinărie de la Podul Viilor. Aceştia sunt acuzaţi de tulburarea ordinii şi linştii publice. Tânărul rănit a fost internat la Secâia Neurochirurgie. Până ieri, persoana vătămată nu a depus plângere împotriva agresorilor. Cercetările au stabilit că cel rănit ar fi folosit o sabie ca să-şi intimideze adversarii, ulterior fiind lovit în cap cu un lemn. Ancheta continuă.


Scandalul a avut loc în benzinăria Petrom, acolo unde cele două tabere s-au întâlnit întâmplător.„În seara zilei de 3 august a.c., polițiștii de investigații criminale din cadrul Secției 1 Poliție Pitești au continuat verificările în urma sesizării privind un conflict între mai multe persoane, petrecut în cursul după-amiezii.

În urma verificărilor, în cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tulburare a ordinii și liniștii publice, conform art. 371 din Codul Penal, în care se desfășoară cercetări sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești. În urma verificărilor, s-a stabilit că doi bărbați de 23 și 24 de ani, ambii din Mălureni, ce erau însoțiți de două femei de 18 ani, din Mălureni, respectiv 20 de ani, din Corbeni, au avut un conflict cu trei bărbați, de 21, 28 și 32 de ani, din Budeasa, ce erau însoțiți de o femeie de 27 de ani, din Budeasa, în cadrul căruia s-au agresat reciproc.

Bărbatul de 23 de ani, din Mălureni, a fost transportat la spital pentru îngrijiri. După administrarea probatoriului, bărbatul de 28 de ani și cel de 32 de ani, ambii din Budeasa, au fost reținuți pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești cu propunere de luare a unei măsuri preventive. Cercetările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care fapta a fost săvârșită și luarea măsurilor legale care se impun”, a declarat ieri , Florin Popa, purtător de cuvânt al IPJ Argeş.

A scos sabia la adersari

Bărbaţii care au ajuns în arest sunt Marin Cosmin G., de 28 de ani și Constantin Marius O., de 32 de ani, ambii din Budeasa, aceştia fiind reținuți 24 de ore pentru tulburarea ordinii si liniștii publice  de către poliţiştii din cadrul Secției 1 Poliție Pitești. Deocamdată sunt cercetaţi sși pentru loviri și alte violențe, pentru că tânărul rănit nu a depus plângere. Imediat după încăierare, cei doi bărbaţi au declarat că victima, Alin Marian D. i-a atacat cu o sabie. Unul dintre ei avea o o rană ce părea mai veche.

La percheziţionarea maşinii lui Alin Marian D nu a fost găsită nicio armă albă. Imaginile surprinse de camerele de supraveghere arată însă, că acesta a folosit arma albă. Imediat după aceea a fost atacat cu un lemn, fiind lovit în cap, agresorii susţinând că s-au apărat. Din cercetări reiese că scandalul a fost iscat de bărbaţii reţinuţi care de cum i-au văzut pe ceilalţi au început să le adreseze injurii şi ameninţări.

Victima este rănită la cap

Alin Marian D. a ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti având traumatism cranio cerebral. „ Pacientul a fost adus de un echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Argeş, la Camera de Primiri Urgenţe. Este rănit la cap şi a fost internat la Secţia Neurochirurgie. Se află sub tratament, este conştient şi stabil”, a declarat Cristina Cazacu, purtător de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti.

Partea vătămată nu a depus plângere

Anchetatorii au stabilit că scandalul din benzinărie a avut loc ca urmare a unui conflict pe care bărbaţii l-au avut în timp ce se aflau în Germania. Atunci, Marin Cosmin G., și Constantin Marius O., l-au agresat pe prietenul lui Alin Marian D, ajungând în atenţia poliţiştilor. În urma scandalului provocat, cei doi bărbaţi au primit interdicţia de a mai intra în Germania.

Ieri, agresorii au fost prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti. Împotriva lor a fost luată măsura controlului judiciar. Tânărul rănit nu depusese plângere până ieri, acesta fiind internat. Dacă o va face, după numărul de zilele de îngrijiri medicale de care va avea nevoie, încadrarea juridică se va putea schimba. În funcţie de rezultatul anchetei urmărirea penală va fi îndreptată şi către victimă.    M.Sandu


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.