A fost odată ca niciodată

4
1

  • Din punctul meu de vedere



Problema cea mai gravă este că suntem un popor distrus moral, asupra căruia s-a acționat câteva decenii după un plan științific. Nu a fost de ajuns să ni se ia totul, pentru a ajunge o națiune săracă, a fost nevoie să rămânem fără demnitate și curaj pentru ca niciodată să nu ne mai putem aduna, să nu mai ridicăm capul în veci.


Misiunea pare a fi îndeplinită.
Am avut de multe ori bănuiala că suntem puși în situații absurde în mod intenționat, pentru a rămâne perplecși, secând tot ce ar mai putea rămâne din voința națională. Ni s-au perindat prin fața ochilor arestări la ordin, privatizări ostile, împrumuturi al căror sens nu l-am știut, manifestații trucate, campanii electorale vizibil controlate din exterior, ingerințele ambasadorilor, atitudinea de grof a președintelui, pervertirea presei, anihilarea istoriei naționale, gogoașa corupției, fantoșa statului de drept, idolatrizarea partenerilor strategici, pierderea de sub control a celor meniți să ne apere averea, slăvirea derapajelor de tip nevrotic, alte și alte zeci și sute de lucruri absurde cu care ne-am obișnuit aproape perfect.

Spune președintele Camerei Deputaților că forțe din exterior se amestecă în alegerile interne de la PNL, iar președintele țării aruncă în derizoriu acest țipăt de disperare, ce e drept tardiv și venit din partea unui om care credea că cine sare scapă de condamnare.
Ironia istoriei este să îl vedem pe Ludovic Orban făcând apel la tradiție și valori naționale, la credință și istorie, luându-i locul lui Dragnea și riscând să împărtășească o soartă asemănătoare.

Cel mai recent episod atinge sublimul în materie de sfidare a națiunii de către partenerii stretegici și slugile lor mai mult sau mai puțin secrete. Milioane de români o văd sau ar trebui să o vadă pe Clotilde Armand dansând printre buletinele de vot ale românilor din sectorul 1. Este simbolul clar al călcării în picioare a votului și țara rămâne pasivă, semn că totul este rezolvat, pacientul nu se va mai ridica niciodată în picioare.
Practic, nimic din ceea ce ni se putea întâmpla mai rău, mai jignitor, mai sfidător nu a fost omis, urmează momentul în care ni se va spune în față totul, va veni un publicist credibil, de talie națională, care ne va mărturisi:
– Gata, jocul s-a sfârșit, fugiți sau tăceți din gură, România nu mai există și nu va trebui să mai existe în veci, asta a fost soarta și altceva nu s-a putut face.

Vom afla că în plan personal încă mai avem ceva de făcut dacă vrem să ne salvăm, anume să iubim mișcarea LGBT, mișcarea BLM, să îngenunchem pe stadioane, să lăsăm ONG-urile să ne educe copiii, să vorbim cu oroare despre liderii țărilor care încă mai luptă pentru onoarea națională. Va mai trebui să îi lăsăm pe impostorii intelectuali antrenați, tocmai pentru că sunt impostori intelectuali, să ocupe funcții în statul nostru capturat, jurând că acesta este pură democrație, justiție, corectitudine. Corect incorect, curat murdar, hoție pe față, prostire fără perdea, manipulare cu rânjetul pe buze.
Fără îndoială, cei mai inteligenți vor scăpa lăsându-și în urmă mormintele strămoșilor, uitând limba și dansând cum li se cântă, pe alte meleaguri. Ceea ce nu înțeleg inteligenții este că se strânge cureaua de la periferie spre centru, așa încât urmează ei, occidentalii,de baștină sau de import, la rând. Li se va lua ultima fărâmă de suflet și nu vor avea unde să se refugieze, fiindcă prieteni nu vor fi, vecinii stau încuiați în case, nebunii cu acte în regulă vor fi stăpânii străzii.

Drepturi și libertăți?
Uitați aceste noțiuni, dacă nu ați știut când să le apărați, acum este prea târziu, au fost deja golite de conținut, votul este doar un ritual vechi care trebuie îndeplinit doar pentru liniștirea sufletelor pustii.
Vor mai bântui prin lume câteva grupuri considerate secte mai mult sau mai puțin periculoase, care vor citi cărți și se vor bucura de muzică, poezie, artă plastică, balet, teatru. Acești oameni vor fi nebunii zilei de mâine, lăsați să își aleagă relativ liber locul ghetoului, cu condiția să comunice doar ei între ei, fără ecou în exterior. Toți, cei nebuni și cei sănătoși vor primi aceeași rație din tot ce îți trebuie pentru a trăi fără sens și a muri fără a lăsa nimic în urmă, până la treptata pustiire a frumoasei planete albastre.
Presa va fi blog, vlog, ceva olog.

Tot ce este afirmat va putea fi contrazis, într-un relativism deplin care va măcina memorie și iubire, voință și năzuință, în așa fel încât sufletul să fie locul gol prin care bate vântul unei istorii fără istorie. Au mai fost profeți, unii dintre ei mincinoși, care au prevestit apocalipse care mai de care mai iminente și mai întunecate. Dacă umanitatea s-a reabilitat este că nici măcar nu decăzuse cât se credea, în sensul că mama era mamă și tata era tată, domnul, domn și doamna, doamnă, miniciuna și adevărul încă nu fuzionaseră, copiii erau ai părinților, iar cultura și arta păreau substanțe nobile. Mai ales credința era cea mai dulce hrană. A fost odată ca niciodată.
Gheorghe Smeoreanu
(Această rubrică apare în zilele de luni și joi).


Acest material este proprietatea site-ului curier.ro şi poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afişarea link-ului către articolul din site-ul curier.ro.

Citiți, de asemenea, pe curier.ro

4 COMENTARII

  1. Am avut o sansa ca natiune in 2018 la referendumul pentru familia normala
    si am ratat-o.

    In viitor, daca vreun partid va mai avea curajul sa lanseze un referendum pe astfel de teme,
    presa europeana ne va face cu ou si cu otet, precum procedeaza acum cu Ungaria si cu Polonia. Si presa noastra participa la linsajul mediatic al lui Viktor Orban…

    Acesta a fost motivul iesirii Marii Britanii din UE:
    faptul ca hotarari luate de Comisia Europeana la Bruxelles sunt impuse apoi tuturor tarilor membre, fara a fi votate in parlamentele nationale (la vremea Brexitului era vorba de stabilirea unor cote obligatorii de imigranti ilegali sirieni pentru fiecare tara).

    P.S.
    Din subtext transpare mesajul ca PSD si mai ales Liviu Dragnea ar fi cei care mai tin la suveranitatea Romaniei, in timp ce dreapta politica e total aservita.

  2. Absolut corect +Groaznic: „…Problema cea mai gravă este că suntem un popor distrus moral, asupra căruia s-a acționat câteva decenii după un plan științific. Nu a fost de ajuns să ni se ia totul, pentru a ajunge o națiune săracă, a fost nevoie să rămânem fără demnitate și curaj pentru ca niciodată să nu ne mai putem aduna, să nu mai ridicăm capul în veci….”

  3. Ce-ar mai fi de spus? Mai nimic. Autorul a descris cu fidelitate ,,starea națiunii”. Aș fi vrut să scriu că ,,vom fi ce-am fost și mai mult decât atât” (Petru Rareș). N-am putut, speranța abia dacă mai pâlpâie în condițiile în care românii nu mai sunt stejari, unii au ajuns trestii, alții, cu coloană vertebrală de râme.
    P.S. O iubesc de nu mai pot pe Ciordotilde Harmandea. Este ceea ce au ales și poate ce merită ,,elita”. Multora nu le mai ajungi cu prăjina la nas, se laudă că sunt bucureșteni, cu locuința la 50 de km în spatele gării sau la Halta Cățelu. Dar și pe ei îi iubesc, mai ales pentru că au avut gusturi alese: Crin Halaicu, Viorel Lis, Vanghelie (primari de ,,coloratură”), Băsescu, Oprescu (primari disprețuitori de ,,populime”), Pandelica de Voluntari, etc.

    • Inteleg ca bucurestenii au fost foarte inspirati cu alegerea Gabrielei Firea, iar sincopele sistemului de termoficare din mandatul ei sunt datorate „grelei mosteniri” primite de la cei de mai sus…

      Daca tot am deviat discutia tin sa apreciez, fara ironie, deciziile strategice luate de pe vremea lui Pendiuc in Pitesti:
      – prin anii 2000 (daca imi aduc aminte bine) s-au inlocuit conductele de gaze ceausiste cu cele capitaliste din material negru (nu cunosc denumirea tehnica) si intuiesc ca s-a si marit capacitatea de distributie a gazelor. In Bucuresti ultimii primari ne spun ca reteaua de gaze nu suporta un consum crescut pentru a permite debransarile in masa, dar nici nu fac nimic pentru asta…
      – tot prin acei ani s-au inlocuit conductele de apa calda de la PT-uri la blocuri, reducandu-se pierderile
      – apoi prin anii 2010 s-au inchis pe rand CET-urile (Prundu, apoi Gavana) si PT-urile s-au transformat in CT-uri (centrale termice de cartier)

      Astfel cine a dorit sa se debranseze a avut gaze la dispozitie, iar cine a dorit sa ramana in sistem nu a mai avut de suportat intreruperi de apa calda datorate avariilor pe circuitul primar (zeci de km de conducte de la CET la PT) si nici acele perioade de „revizii” din timpul verii cand se oprea apa calda cateva saptamani.

      Politicianul Pendiuc a semnalizat „stanga” si a facut „dreapta” in problema termoficarii, creand conditiile pentru determoficarea Pitestiului intr-un viitor mai indepartat, dar si pentru reducerea anuala a sumelor alocate subventionarii gigacaloriei.

Comentariile sunt închise.