DSP Argeș desfășoară campanie de prevenire a cancerelor de piele

0



Direcţia de Sănătate Publică a Judeţului Arges, organizează pe toată durata lunii august, activităţi de informare şi conştientizare a populaţiei cu privire la importanța protecției solare în prevenirea cancerelor de piele.


Conform datelor Organizației Mondiale a Sănătății, la fiecare 4 minute o persoană moare de cancer de piele; legătura dintre expunerea la soare şi cancerele de piele a fost descoperită abia în 1956. În România peste 1000 de persoane sunt diagnosticate anual cu melanom malign, iar aproape o treime decedează din cauza acestei afecţiuni. La nivelul judetului Arges, în ultimii 3 ani, s-au înregistrat 195 de cazuri noi de neoplasm cutanat. În anul 2018 s-au înregistrat 75 de cazuri noi, 2019 – 65 de cazuri noi iar în anul 2020 – 55 de cazuri noi, aratând o tendință descrescătoare.

Creșterea gradului de informare

Scopul Campaniei este: conștientizarea populației cu privire la necesitatea adoptării de comportamente protective pentru a preveni apariția cancerelor de piele, în mod special a melanomului malign, a afecţiunilor oculare şi a altor patologii secundare expunerii excesive la radiaţii ultraviolete.

Obiectivul principal al Campaniei este: creşterea gradului de informare a populaţiei cu privire la riscul apariţiei afecţiunilor maligne la nivelul tegumentelor sau a altor afecţiuni cauzate de expunerea excesiva la soare. Ministerul Sănătăţii, prin Institutul Naţional de Sănătate Publică, asigură coordonarea la nivel naţional a acestei campanii. “Bucuraţi-vă în siguranţă de soare! Nu uitaţi pălăria şi ochelarii de soare, hidratarea corespunzătoare, utilizarea cremelor de protectie solara” este mesajul DSJ Argeș. S.M.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.