La ce să fii atent atunci când îți cumperi o mașină second-hand

0

Oricât de mult ți-ai dori o mașină nouă, această variantă nu este una care să fie prea avantajoasă pentru tine. Prin urmare, nu ai altă soluție decât să treci la achiziționarea unui autoturism second-hand. Ușor de zis, greu de făcut, pentru că dacă nu știi la ce să fii atent, riști să te păcălești mult. Prin urmare, hai să vedem câteva detalii care pot face diferența în acest caz.

Avantajale achiziționării unui autoturism la mâna a doua

Cumpărarea unei mașini second hand poate fi foarte avantajoasă pentru tine, deoarece nu doar că vei cheltui mult mai puțini bani, vei plăti mai puțin pentru asigurare, taxe și înscriere, iar deprecierea bunului se va face mult mai lent decât dacă vorbim despre un autoturism nou.

Mergi la un service pentru o opinie avizată

Dacă vrei să ai siguranța că achiziția ta nu va fi una care să te lase cu volanul în mână la scurt timp după ce ai pornit la drum, cere-i vânzătorului să meargă cu tine la un service auto, pentru ca un mecanic de auto să îți ofere o opinie avizată despre autoturismul pe care intenționezi să îl cumperi.

Criterii de cumpărare

Există mai multe detalii la care se recomandă să fii ceva mai atent atunci când vrei să devii proprietarul unei mașini second-hand, și pe care ți le prezentăm și noi, în rândurile de mai jos.

Starea casetei de direcție

Mașina are caseta de direcție în stare bună sau este grav deteriorată? Discută cu mecanicul de la service-ul auto unde faci verificarea dacă reconditionarea casetei de directie ridică probleme, pentru că de obicei nu se întâmplă așa.

Kilometrajul

Una dintre practicile obișnuite ale celor care vând mașini second hand este să umble puțin la kilometraj, pe care îl dau înapoi. La verificarea pe care o vei face la acel service vei afla dacă s-a procedat așa. Evident, recomandarea este să cumperi o mașină cu câți mai puțini kilometric parcurși.

Costurile de întreținere

Important este nu numai costul de achiziție, ci și cheltuielile de întreținere. Vezi și care este capacitatea cilindrică a motorului, deoarece în acest fel știi dacă impozitul pe care îl vei plăti este unul avantajos pentru tine.

Test-drive

Un test-drive îți poate oferi informații despre cum se ”simte” mașina, care este starea frânelor, dacă se aud unele sunete produse de suspensie și multe altele.

Aspectul exterior

Nimic nu trebuie lăsat la voia întâmplării. Da, este important felul cum ”toarce” motorul, dar și aspectul exterior contează la fel de mult, chiar și tapițeria, pentru că de ea depinde și gradul tău de confort atunci când conduci.

Evident, sunt mult mai multe aspecte de care ar trebui să ții cont atunci când vine vorba despre achiziționarea unui autoturism second-hand. Și chiar dacă este o variantă mult mai avantajoasă din punct de vedere financiar, pot exista și multe hibe, care să te facă mai apoi să scoți mulți bani din buzunar. De aceea este obligatorie verificarea în prealabil la un service auto autorizat, de unde poți afla informații prețioase.

Gasesti un service bun pentru reparatia casetei de directie pe str. Badea Dumitru, nr 16, Sector 5, Bucuresti, Romania.