Rusu marchează, Mioveniul jubilează!

0

  • Liga 1, Etapa 5: Dinamo – CS Mioveni 0-1 (0-0)



CS Mioveni pare să fie depedentă de golurile lui Rusu! Când atacantul marchează, echipa câștigă, așa stând lucrurile în partida de la Sepsi și cea de aseară cu Dinamo.


Golgeterul echipei a înscris în minutul 50 și a adus 3 puncte de aur Mioveniului, într-un start de sezon, în care echipa galben-verde merita să aibă mai mult puncte decât are în prezent.

Partida din Ștefan cel Mare nu a fost una spectaculoasă, însă argeșenii profitat la maximum de situațiile avute. În minutul 10 Dinamo a ratat singura sa ocazie din acest meci, Bani plecând de la limita off-side-ului și rămânând singur cu Ducan, ieșit în întâmpinare, însă lobul dinamovistului s-a oprit pe plasa laterală. În faza imeait următoare Buziuc trage slab de la marginea careului, iar portarul reține.

Dinamo a mai avut o situație bună în minutul 28, la o pătrundere a lui Steliano Filip, finalizată cu un șut în forță de la 25 m, care a trecut puțin pe lângă. CS Mioveni a ieșit decisă de la vestiare și în debutul părții a doua a forțat în ofensivă. Mai întâi Coșereanu a centrat periculos de pe stânga, Eșanu a deviat, mingea a ajuns la Rusu care însă nu a reușit să o trimită în plasă din poziție bună. În minutul 50 Rusu a marcat și unicul gol al meciului, fiind lansat pe stânga de Toma, atacantul intrând în careu, iar din colțul acestuia a șutat în plasă, peste portarul advers.

Peste un sfeert de oră, Mioveniul are o nouă șansă, Buziuc centrând de pe stânga, în careul mic, de unde Rusu a deviat cu călcâiul, însă mingea a fost în cele din urmă reținută. În minutul 66 , fostul jucător al Mioveniului, Răuță, încearcă un șut în forță de la 30 m, însă balonul trece mult pe lângă . În minutul 80, Rusu a fost aproape de golul sezonului în Liga 1, acesta șutând de la 60 m, după ce l-a văzut pe Eșanu ieșit, însă balonul a trecut milimetric pe lângă bara din stânga. CS Mioveni a jucat exact ceea ce știe mai bine la Dinamo, a fost peste adversar și a marcat pe contraatac – specialitatea casei. Cu cele 3 puncte luate, galben-verzii au 6 în total și au urcat pe locul 10, având două victorii în 5 meciuri. Etapa următoare, CS Mioveni speră să spargă gheața în Liga 1 și acasă, galben-verzii primind luni vizita altei nou-promovate, FC U Craiova.

Dinamo – CS Mioveni 0-1 (0-0) A marcat Rusu (50)
■ Dinamo: Eșanu – Giafer, Ehmann, Ricardo Grigore – Geani Crețu, Răuță, Steliano Filip, Amzar – Ahmed Bani (68 Florescu), Moldoveanu (68 Măgureanu), Deian Sorescu. Antrenor: Dario Bonetti
■Mioveni: Ducan – Oancea (40 Rădescu), Scarlatache, Garutti, Balaur, Șerbănică (66 Burnea) – Panait (46 Toma), Dumitriu – Coșereanu (66 Andrei Cristea), Rusu, Buziuc (78 Sanoh). Antrenor: Alexandru Pelici
■Arbitru: Istvan Kovacs
■Cartonașe galbene: Grigore (21), Moldoveanu (25), Răuță (35), Filip (86) / Buziuc (74), Ducan (90+3)
Cum s-a marcat golul:
■0-1, min 50: Tomă urcă cu balonul la picior pe centru, îl deschide excelent în stânga pe Rusu, atcantul pătrunde în careu și din colul acestuia șutează cu stângul, lobat, peste portar