”Plumb roșu”, expoziţie cu temă religioasă!

0



Biblioteca Județeană Dinicu Golescu găzduiește în aceasta perioadă expoziția de pictură “Plumb roșu”, care a adunat laolaltă mai multe creaţii cu temă relgioasă.


Organizator este Lavinia Dincă, profesoar de educație plastică a Şcolii Gimnaziale 1 Budeasa, a Şcolii Gimnaziale nr.1 Micești și a Şcolii Gimnaziale “ I.C. Lăzărescu” Țițești, județul Argeș. Acesta îmbină pasiunea cu profesia și aduce arta mai aproape de modul în care copiii privesc lumea. A expus alături de elevii cărora le predă.

În lucrări a fost folosită o tehnică nouă, cea a miniaturilor de manuscris, mai puțin abordată de către artiștii din zilele noastre. “Am ales titlul expoziției „Plumb roșu” deoarece cuvântul „miniatură” provine din latinescul „minium” și însemna plumb roșu, material care era folosit ca pigment în realizarea picturii acum sute de ani.

Mie mi s-a părut că acest titlu descrie tot ceea ce decorează manuscrisele antice și medieval”, a precizat Lavinia Dincă. “Ideea a venit de la profesorul meu coordonator al lucrării de disertație , prof. dr. Teodora Necula, din cadrul secției de master pe care l-am absolvit cu brio anul trecut și anume Master Restaurare Icoane, Pictură Murală și de Șevalet a Facultății de Teologie, Litere, Istorie și Arte de la Universitatea din Pitesti.

Acest om minunat a venit în atelier spunând că a descoperit o tehnică nouă, și dacă vrem să o încercăm. Bineînțeles că mie îmi plac provocările așa că nici n-am stat pe gânduri și am acceptat imediat” a mai spus profesorul Lavinia Dincă.