Amenințau cu armele pe Facebook (video) 

1
1



Un grup de tineri din comuna Bârla au organizat o petrecere, acasă la unul dintre ei. În ritmuri de manele, condimentate cu înjurături de cea mai joasă speţă, aceștia au făcut transmisiuni în direct pe Facebook de la distracţie. Nu ca să se laude ci să-și amenințe adversarii! Fără să se gândească la consecinţe, aceștia au etalat în timpul filmării un pistol, o pușcă și săbii, avertizându-și inamicii: „Vă găuresc. Vedeţi că nu e de jucărie!”. Nu doar duşmanii au văzut imaginile ci şi poliţiştii.


Mare petrecere, mare, în curtea unei locuinţe din Bârla în acest weekend. Muzica urla tare, participanţii se distrau de minune, băutură, din belşug. După ce petrecăreţii s-au ameţit, crezând-se mai presus de orice, au pornit o filmare live pe Facebook, în timpul căreia, timp de mai bine de 5 minute au etalat diverse arme, au înjurat şi au ameninţat.

Filmarea începe cu un tânăr care face introducerea, apoi apare în prim-plan Marius P., de 40 de ani, ţinând un pistol în mână. „Să moară familia mea dacă nu dau cartuş după cartuş! Îl vedeţi? Uite-l! Vă găuresc pe toţi! Vă găuresc! Îl vedeţi? Ăştia care n-au loc de mine, vă găuresc. Ca să ştiti cum staţi! Aţi văzut, da? Nu stau la discuţie cu voi.

Trag în voi, cartuş după cartuş!  Vă rup în două!”, ameninţă bărbatul. Acesta înjură de mama focului şi i se adresează unui inamic: „Să rămână asta (n.r. se referă la filmare) şi la Poliţie şi la toţi! Îl descarc pe tot în tine!”. În spate se vede un tânăr agitând un topor deasupra capului. Cel care filmează, Ionuţ D., de 22 de ani,  apare în cadru şi zice: „Nu sunt de-alea de jucărie, de care vă cumpăraţi voi din târg la 50 de lei”, dând astfel asigurări că arma este una periculoasă.

Am gloanţe pentru voi toţi!

Pistolul ajunge la un alt tânăr care apasă pe trăgaci şi se aud pocnituri. Ceilalţi sar ca arşi: „ Nu mai trage, nu mai trage”. Vesel nevoie mare, tânărul întreabă cu o privire tâmpă:„ Ale gloanţe?” Ca şi cum imaginile de până atunci nu ar fi fost de ajuns, Marius P. apare din nou în cadru, de această dată, arătând o puşcă. „Uite-o! Vă omor! Am muniţie se vă distrug pe toţi. Am gloanţe pentru voi, pentru toţi. O vedeţi?

Vin în noaptea asta şi vă omor, ca să vă arăt cine sunt eu!”. Exact cum era de aştepat imaginile au ajuns şi la poliţie, aşa că, ieri dimineaţă, tinerii participanţi la petrecere s-au trezit la uşă cu mascaţii. „Zmeii” din filmări, au fost adunaţi unul câte unul. Toţi erau mieluşei, ieri dimineaţă. Fioroşii din filmare erau cu capele plecate şi încătuşaţi. Întreg arsenalul a fost ridicat de poliţişti. Suspecţii au susţinut că au cumpărat armele după OLX, dar anchetatotii au dubii în acest sens.

Deţinea ilegal armele

„Polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Argeș s-au sesizat, din oficiu, în urma apariției în mediul on-line a unui videoclip, filmat în timp real și încărcat pe o platformă de socializare, în care mai multe persoane proferau amenințări și manipulau diverse arme.Astfel, în dimineața zilei de 19 august a.c., polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Argeș, cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale Argeș, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Costești, au efectuat două percheziții domiciliare, în localitatea Bârla, la locuințele  a doi barbați, de 40, respectiv 22 de ani.În urma perchezițiilor, au fost identificate și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, o armă neletală cu aer comprimat, supusă autorizării, 80 de proiectile metalice, 2 săbii și un pistol de tip airsoft. O persoană a fost condusă la sediul poliției pentru audieri.

În continuare, se efectuează cercetări, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor și al munițiilor și amenințare, urmând ca după administrarea probatoriului să fie luate măsurile legale care se impun” a declarat Mădălina Epure, purtător de cuvânt al IPJ Argeş.  M.Sandu


Acest material este proprietatea site-ului curier.ro şi poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afişarea link-ului către articolul din site-ul curier.ro.

Citiți, de asemenea, pe curier.ro

1 COMENTARIU

  1. Motto:
    „Dupa blocurile gri stam noi, majoritatea,
    Sunt mai inalte la sosea sa nu se vada foamea”

    B.U.G. Mafia

    –––––––––––––––––––––––––

    „Suspecţii au susţinut că au cumpărat armele după OLX” –
    jurnalistii haretieni lovesc din nou cu „cumpăraturi dupa OLX”.

    Cred ca ati incercat sa scrieti ca le-au cumparat „de pe OLX”,
    dar nu v-a iesit figura.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.