Primar demis!

0



Prefectul Emilia Mateescu a semnat, vineri, ordinul de încetare a mandatului unui primar din Argeş. Acesta a fost condamnat definitiv într-un proces de conflict de interese. Potrivit sentinţei, edilul nu mai are voie să ocupe o funcţie publică o perioadă de trei ani. Decizia prefectului poate fi atacată cu apel.


Ordinul de încetare a mandatului a fost semnat de prefectul Emilia Mateescu vineri, iar cel care va pierde funcţia este primarul comunei Berevoeşti, Bogdan Proca. Acesta a fost trimis în judecată în anul 2018 sub acuzaţia de conflict de interese după ce şi-a angajat tatăl, pe fostul primar al comunei amintite,  Fănel Proca, pe post de consilier personal. Se spune că această numire a fost prima dispoziţie semnată de Bogdan Proca după ce a fost învestit în iunie 2012.

Gigi Fănel Proca a primit un salariu lunar de 1166 lei, încasând până în luna martie 9.484 lei, sumă care reprezintă prejudiciu adus statului.  În octombrie 2018, Bogdan Proca a fost trimis în judecată dosarul fiind înregistrat pe rolul Judecătoriei Câmpulung. La mijlocul lunii ianuarie, în acest an, a fost dată sentinţa, Bogdan Proca fiind condamnat la un an închisoare cu amânarea executării pedepsei pe o perioadă de supraveghere de 2 ani. De asemenea în sentinţă se precizează că i se interzice dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice funcţie publică pe o perioadă de trei ani.

Se află la al treilea mandat

Primarul Proca a atacat decizia instanţei de fond şi procesul s-a mutat la Curtea de Apel Piteşti. La mijlocul lunii martie, ediul şi-a retras solicitarea şi astfel a rămas definitivă sentinţa Judectoriei Câmpulung. Procedurile birocratice au făcut însă ca ordinul de încetare a mandatului lui Bogdan Proca să fie emis după aproximativ 5 luni. Ordinul poate fi atacat cu apel în termen de 10 zile. Primarul Bogdan Proca a făcut aceeaşi greşeală pentru care tatăl său Fănel Proca a fost cercetat pe vremea când era primar, fiul fiind consilier personal al tatălui în 2012. Bogdan Proca este primar la al treilea mandat după ce în iunie 2012 a candidat în locul tatălui său şi a câştigat cu 42.97% din voturi.

În anul 2016, Bogdan Proca a câştigat alegerile detaşat, având un procent de peste 70% din totalul voturilor, la fel şi la alegerile locale din 2020.  M.Sandu


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.