Argeșeanul Vasile Răducu, naist de top în lume!

0



Județul Argeș are artiști de talie internațională cu care se poate mândri. unul dintre aceștia este Vasile Răducu, unul dintre cei mai cunoscuți soliști de nai din lume. 


Răducu s-a născut la Bogați și a moștenit talentul artistic de la tatăl său, care cânta la fluier. Pentru că îl idolatriza pe Gheorghe Zamfir, Răducu a început să studieze naiul la vârsta de 9 ani, la Liceul de artă ”George Enescu” din București la clasa profesorului Cornel Pană. La doar 11 ani devine membru al orchestrei ”Românașul” condusă de prof. Stelian Coman, apoi colaborează cu orchestra dirijată de prof. Lucian Goiana cu care pleacă în turnee în Germania și Belgia. În timpul liceului este selectat de maestrul Ionel Budișteanu pentru Rapsodia Română, iar la doar 18 ani devine solist al ansamblului ”Ciocârlia”. O vreme a predat Nai ca profesor la Liceul de Muzică “Dinu Lipatti” din București.

Turnee în multe țări

Colaborarea cu mai multe orchestre l-a propulsat în topul naiștilor, Vasile Răducu fiind în acest moment unul dintre cei mai căutați soliști de nai din lume. Are turnee în S.U.A, Germania, Marea Britanie, Franța, Italia, Elveția, Kuwait, Bahrain, Olanda, Belgia, Republica Moldova, Cipru, Grecia și Austria, unde este cunoscut drept un geniu al naiului. În România este o prezență permanentă în proiecte de anvergură alături de Andra și alți artiști români de top. Are o colaborare excelentă cu taraful Marian Alexandru, alături de care și-a trecut în palmares Festivalul Zavaidoc de la Pitești, unde a asigurat acompaniamentul la ultimele două ediții, iar din 2017 face parte din corpul de experți al Școlii Populare de Arte si Meserii Pitești, unde a obținut rezultate deosebite cu elevii săi.

Membru al Ansamblului Ciocârlia

În 2019 a devenit membru al formației “TRAFFIC STRINGS” condusă de Lucian Moraru, care are în componență cei mai valoroși instrumentiști din România și cu care susține numeroase concerte de înaltă ținută în țară și în străinătate. În prezent este membru al Muzicii Reprezentative a Jandarmeriei Române și al Ansamblului Ciocârlia și susține concerte alături de Liselotte Rokyta Martin și “Dengel-Concerts”. M.D.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.