Victorie, 9 puncte, locul 8!

0

  • Liga 1, Etapa 6: CS Mioveni – FC U Craiova 1-0 (1-0)



CS Mioveni și-a depășit, în acest început de sezon statutul de nou-promovată, având un parcurs foarte bun în primele șase etape. Galben-verzii au învins luni seara cu 1-0 pe FC U Craiova, au ajuns la 3 victorii în campionat, iar cu cele 9 puncte acumulate au urcat pe locul a 8-lea, poziție și punctaj care poate erau doar un vis înainte de începerea sezonului.


Meciul de pe Stadionul Orășenesc a fost unul dominat de oaspeți, însă Pelici a știut cum să-și așeze în teren echipa ca să obțină maximum pe acest fond de joc. Galben-verzii au tras din greu pentru cele 3 puncte, scăpând de gol în două situații clare și au marcat unicul gol al partidei dintr-un penalty. Astfel în minutul 10, Rusu a forțat în careu și a fost agățat din spate de Kovacic, arbitrul a arătat punctul cu var, iar Buziuc a transformat, cu un șut în plasa laterală, în dreapta portarului. Până la gol, Rădescu a avut în minutul 3 o ocazie bună, apărând singur la marginea careului, de unde a șutat plasat, dar puțin pe lângă.

În minuutl 23, Balaur reia cu capul din careu, dar puțin peste poarta lui Mogoșanu. Repriza a doua începe cu o ocazie pentru U Craiova 1948: Ondaan bate lovitura liberă direct pe poartă, dar coechipierii săi nu reușesc să împingă balonul în poarta lui Ducan. Oltenii au forțat pe toată durata celui de-al doilea mitan, dar degeaba… În minutul 58, Kovacic este aproape de gol, dar Ducan este la post. În minutul 62, a fost și un gol anulat pentru U Craiova 1948: Baeten îi pasează foarte bine lui Hugo Vieira care îl lobează pe Ducan, reușind un gol superb, dar arbitrul ia o decizie controversată și anulează golul pe motiv de ofsaid. La reluări s-a văzut că jucătorul oaspete a pelcat din poziție regulamentară.

Mioveniul și ea cu un sfert de oră înainte de final o ocazie imensă, la o centrare de pe dreapta, Rusu reia liber, din 6 m cu capul, dar portarul respinge cu greu de pe linie și apoi reține. Meciul de la Mioveni se încheie cu o ocazie imensă pentru U Craiova 1948: Baeten îi pasează foarte bine lui Vieira care este singur pe stânga ân careu, șutează, dar balonul ocolește poarta. Cele 3 puncte obținute de CS Mioveni sunt pe deplin meritate, iar Pelici a demonstrate încă o data că știe să dea lovitura atunci când trebuie, victimă fiind acum Craiova, un adversar care nu a impresionat în debutul sezonului și care este în căutări deocamdată, victima perfecta pentru o echipă argeșeană în formare.