A murit sub roţile camionului!

0



O femeie şi-a pierdut viaţa ieri, în comuna Cuca, după ce a ajuns sub roţile unui autocamion. După tragedie, şoferul a intrat în stare de şoc. Acesta nu îşi explica, cum de a putut să omoare un om. De altfel, nici poliţiştilor nu le-a fost uşor să stabilească cine se face vinovat de producerea accidentului, ancheta fiind încă, în curs de desfăşurare.


În comuna Cuca, se efectuează lucrări de asfaltare şi refacere a podeţelor din faţa curţilor pentru scurgerea apelor pluviale. Nicolae T., de 45 de ani, din comuna Dăniceri, judeţul Vâlcea, este şofer pe autocamion. Acesta căra pământul rezultat în urma săpăturilor efectuate de colegii săi. Şoferul era ieri, la volanul maşinii pe care tocmai o încărcase când a pornit autocamionul de pe loc. În acel moment, pe carosabil, se afla  Elisabeta C., de 73 de ani, care mergea pe lângă autovehicul în direcţia opusă. Când autocamionul a pornit, femeia a fost acroşată şi a ajuns sub roţile mastodontului, acolo unde şi-a găsit sfârşitul. Victima se îndrepta spre casă.

Şoferul nu a văzut victima!

La faţa locului, s-au deplasat polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Argeș, pompierii de la ISU Argeş şi echipaje de la Serviciul de Ambulanţă Argeş şi SMURD. Când au ajuns la faţa locului, echipajele medicale nu au putut face altceva decât să constate decesul victimei. Sângele cursese pe asfalt, formând dâre lungi. De asemenea, papucii victimei erau pe carosabil în locul de unde, spun martorii, a fost acroşată. După impact, şoferul a intrat în stare de şoc. Acesta spunea continuu că nu a văzut-o pe femeie, că senzorii de la maşină nu l-au avertizat că ar fi ceva în apropiere.

Acroşată de pe carosabil

„Se lucrează la drumul respectiv. Era un podeţ pe care l-au dărâmat să-l refacă şi-l încărcaseră în raba respectivă. Dinspre dispensar venea doamna. Raba era cu faţa spre dispensar. Dânsa venea pe aceeaşi parte, pe lângă rabă, din sensul opus.

Cred că a vrut să traverseze prin spatele rabei, tocmai atunci când şoferul a primit indicaţii de la colegi să tragă maşina 2 metri mai în faţă.  Probabil,  a apucat-o de umăr şi a  băgat-o sub roată. Şoferul spunea: <N-am văzut, nu am observat deşi sunt senzor pe maşină. N-am văzut-o>. Femeia locuia mai în sus, la două case”, povestea după accident  Mirela Elena, o martoră.

Nu s-a asigurat la plecarea de pe loc

Oamenii legi nu au ajuns la o concluzie privind cauza exactă. „Din verificările preliminare efectuate de s-a stabilit că, un bărbat de 45 de ani, din Dănicei, jud. Vâlcea, care conducea o autoutilitară, pe DJ 703, din direcția Cuca către Dănicei, în împrejurări ce vor fi stabilite în urma cercetărilor, a accidentat mortal o femeie de 72 de ani, din Cuca. În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă, iar verificările continuă pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care evenimentul s-a petrecut” precizează reprezentanţii IPJ Argeş. Ca o primă constatare oamenii legii au stabilit că şoferul nu s-a asigurat corespuzător la plecarea de pe loc. M.Sandu


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.