Ce se întâmplă dacă un elev va fi infectat!

0

  • Sorin Câmpeanu a precizat



Noul an şcolar va începe pe data de 13 septembrie. Deşi se tot vorbeşte de testarea elevilor şi profesorilor, nu se ştie concret cum vor fi făcute, măsurile ce urmează să fie luate nefiind anunţate în mod oficial de către Ministerul Educaţiei. Ministrul Sorin Câmpeanu a precizat însă, ce se va îmtâmpla dacă un copil dintr-o clasă va fi infectat cu SARS CoV-2.


La apariția unui caz de COVID-19 într-o clasă, toți elevii din acea clasă trec automat în online dacă nu își dau acordul să fie testați, potrivit ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu: „În cazul apariției unei îmbolnăviri într-o clasă, pentru că totul va fi judecat la nivel de clasă, și nu de unitate de învățământ, la apariția primei îmbolnăviri se testează dacă își dau acordul toți elevii din acea clasă.

Dacă nu își dau acordul, clasa trece automat în online indiferent de rata de incidență. Dacă își dau acordul și sunt testați, în cazul în care toți sunt negativi, procesul de predare cu prezență fizică continuă până la apariția următorului caz de îmbolnăvire în aceeași clasă, situație în care toată clasa trece în online.” M.Sandu


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.