Puteţi să vă culegeţi singuri fructe de aronia!

0

  • Sâmbătă, la Institutul Pomicol Mărăcineni



Institutul Pomicol Mărăcineni, vine cu o ofertă inedită pentru cei care preferă fructele bio. Îi invită pe doritori să-și culeagă singuri aronia (scoruș negru). Astfel vor obține fructele la un preț mai mic față de cel de pe piață și vor avea satisfacția petrecerii unor clipe de neuitat,  similare celor din copilărie, la cules de fructe.


Acțiunea, numită generic „Ziua culesului de aronia”, va avea loc sâmbătă 28 august, în intervalul orar 8,00-12.00. Preţul pe care îl vor plăti culegătorii este de 5,0 lei pe kilogram. Cei interesaţi sunt rugaţi să sune, pentru a obţine informaţii, la numerele de telefon 0248.278066; 0248.278292.

Fructele Aronia sunt boabe mici care au devenit populare printre adepții unui stil de viață sănătos. Sunt considerate una dintre cele mai bogate surse de antioxidanți, despre care se spune că oferă multe proprietăți care promovează sănătatea. Valori nutriționale Doar 28 grame de fructe aronia furnizează următorii nutrienți: Calorii: 13 Proteine: 2 grame Grăsime: 0 gram Carbohidrati: 12 grame Fibra: 2 grame Vitamina C: 10% din DZR Mangan: 9% din DZR Vitamina K: 5% din DZR Aronia furnizează, de asemenea, folat, fier și vitaminele A și E.  Ele se păstrează în loc rece -nu mai mult de 5 grade Celsius – și ferit de razele directe ale luminii. Termenul de păstrare este de până la 2 luni. Se pot usca. La o temperatură de 15-20 grade Celsius și umiditate 80%, fructele se pot păstra timp de două săptamâni.

Fructele de aronia pot proteja împotriva cancerului, susţin sănătatea inimii şi stimuleayă imunitatea
În special, acestea pot ajuta persoanele cu sindrom metabolic, un grup de afecțiuni – inclusiv niveluri ridicate de colesterol și trigliceride – care cresc probabilitatea apariției bolilor de inimă și a diabetului. Fructele de aronia sunt disponibile pe scară largă în magazinele de produse naturiste și online.
Sunt adesea transformate în suc și devin un ingredient cheie în gemuri, piureuri, siropuri, ceaiuri și vinuri. Se folosesc fructele proaspete, recoltate la maturitate. M.S.