Meci de totul sau nimic pentru tricolori!

0

  • Islanda – ROMÂNIA, ora 21:45, PRO TV



Cu doar o singura victorie in primele trei jocuri din calificarile pentru Campionatul Mondial din 2022, Islanda si Romania se întțlnesc în această seară, de la ora 21.45, pe stadionul din Reykjavik. Este o partidă extrem de importantă pentru ambele formații având în vedere punctele pierdute din precedentele confruntări.


În 2021, selecționata nordică condusă de la margine de Arnar Vidarsson a reușit să obțină un singur succes în cele 3 jocuri oficiale disputate de-a lungul campaniei pentru Cupa Mondială. Islanda a pierdut la scor de neprezentare, 0-3, în deplasarea din Germania, iar apoi au cedat surprinzător și în deplasarea de la Erevan contra Armeniei. Bayramyan și Barsegyhan au fost marcatorii pentru naționala lui Caparros care conduce surprinzător grupa cu maxim de puncte. Descătușarea nordicilor a avut loc la Vaduz împotriva lui Liechtenstein, Bjarnasson&Co reușind să se impună cu 4-1. Nici România nu traversează o formă sportivă bună, rezultatele fiind dezamăgitoare în meciurile disputate până acum în această campanie de calificare. Tricolorii ocupă locul 4, cu doar 3 puncte, adunate în trei meciuri. Selecționata lui Rădoi a învins Macedonia de Nord în primul meci, însă a pierdut apoi confruntările cu Germanuia și Armenia. Pentru a rămâne în cărțile calificării, tricolorii nu mai au voie să facă nici un pas greșit în partidele rămase din această campanie de calificare. Jocul cu Islanda este unul de totul sau nimic pentru România, orice alt rezultat în afara victoriei fiind sinonim cu ratarea calificării și din punct de vedere mattematic.
Se mai joacă astăzi:
ora 21.45 Liechtenstein – Germania,
ora 21.45 Macedonia de Nord – Armenia
Programul tricolori
lor în luna
septembrie:
2 septembrie: Islanda – ROMÂNIA, ora 21:45 – Laugardalsvollur (Reykjavik)
5 septembrie: ROMÂNIA – Liechtenstein, ora 21:45 – Arena Națională (București)
8 septembrie: Macedonia de Nord – ROMÂNIA, ora 21:45 – Tose Proeski Arena (Skopje)
Clasamentul grupei
J:
1.Armenia 3 3 0 0 6-2 9 pct
2.Macedonia de Nord 3 2 0 1 9-4 6 pct
3.Germania 3 2 0 1 5-2 6 pct
4. România 3 1 0 2 5-6 3 pct
5.Islanda 3 1 0 2 4-6 3 pct
6.Liechtenstein 3 0 0 3 1-10 0 pct.

Tănase, indisponibil
În ultima partidă disputată de FCSB în Liga 1, Florin Tănase a suferit o accidentare la glezna dreaptă. Acesta a răspuns convocării lui Mirel Rădoi la echipa națională și a efectuat ieri investigațiile coordonate de staff-ul medical al tricolorilor. Din păcate, concluziile au indicat faptul că Tănase nu poate fi apt pentru partidele României cu Islanda, Liechtenstein și Macedonia de Nord. Florin a părăsit cantonamentul de la Mogoșoaia, astfel că lotul tricolorilor rămâne format din 25 de jucători.

VAR, la toate meciurile
UEFA a stabilit brigada de arbitri care va oficia partida din această seară de la Reykjavik. La partida României a fost delegată o brigadă din Belarus, cu Alexey Kulbakov la centru, alături de arbitrii asistenți Dzmitry Zhuk și Aleh Maslianka. Al patrulea oficial, Viktar Shymusik. Kulbakov, 41 de ani, a mai oficiat la trei partide ale României: România – Grecia 0-0 – 2015, preliminarii EURO 2016, Rusia – România 1-0 – 2016, amical și Spania – România 5-0 – 2019, preliminarii EURO 2020. Cum de la acest meci vom avea arbitraj VAR la toate partidele din preliminariile CM 2022, au fost delegați Vitaliy Meshkov (Rusia) – arbitru VAR și Sergey Ivanov (Rusia) – arbitru asistent VAR.

În trei echipamente diferite
FRF a anunțat că România va disputa în 3 echipamente diferite cele 3 meciuri din aceste zile! ”Alb cu Islanda, galben cu Liechtenstein și albastru cu Macedonia de Nord! Pentru 3 puncte în fiecare dintre ele! LUPTĂM ÎMPREUNĂ!” a fost mesajul postat pe contul de socializare al Federației Române de Fotbal.

Arbitri de top cu Macedonia
UEFA a comunicat deja și brigada pentru partida tricolorilor din 8 septembrie, contra Macedoniei de Nord, la Skopje. Atât “centralul”, cât și asistenții și arbitrii VAR sunt din Spania. Antonio Miguel Mateu Lahoz, arbitrul ultimei finale de Liga Campionilor, va oficia la meciul tricolorilor! Va fi o premieră pentru acesta să conducă un meci al reprezentativei României. Și va fi ajutat de Pau Norbert Cebrian Devis și Roberto Diaz Perez Del Palomar, al patrulea oficial fiind Jose Luis Munuera Montero. M.D.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.