Poliţiştii preocupaţi de începerea noului an şcolar!

0
1

Siguranţa copiilor constituie o prioritate pentru poliţişti, anunţă IPJ Argeş.  În așteptarea noului an școlar, pentru îmbunătăţirea şi menţinerea climatului de siguranţă în şcoli şi în zonele adiacente unităţilor de învăţâmânt, poliţiştii au desfăşurat activităţi specifice, educativ-preventive și de verificare.

 

 

Activităţile s-au desfășurat în baza unor planuri, ce au vizat mai multe aspecte,  având drept scop asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică în unităţile de învăţământ, în vederea creşterii gradului de siguranţă al elevilor și al cadrelor didactice, dar și siguranța celor mici, atât în viața reală, cât și în cea on-line, precum și prevenirea  răspândirii infectării cu virusul SARS COV-2.

 

 

Polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenirea Criminalității Argeș desfășoară activități preventive, în locurile aglomerate, în zona centrelor comerciale, unde se întâlnesc cu părinți, bunici și copii, cărora le transmit recomandări cu privire la comportamentul preventiv acasă, pe stradă și în trafic, despre interacțiunea cu persoanele necunoscute, grupul de prieteni, bullying și consecințele acestuia, precum și despre accesarea în siguranță a rețelelor de socializare sau utilizarea Internetului.

 

De asemenea, polițiștii Biroului Siguranța Școlară Argeș și polițiștii compartimentelor sisteme de securitate verifică dacă la nivelul unităților școlare sunt puse în practică măsuri de siguranță, atât ca organizare a pazei cât și pentru prevenirea răspândirii infectărilor cu coronavirus.

 

Un alt aspect verificat de polițiștii rutieri a fost modul de realizare a transportului şcolarilor. S-au verificat peste 140 de astfel de autovehicule, realizându-se instruiri atât cu conducătorii auto cu privire la conduita preventivă pe timpul efectuării transportului, cât și cu coordonatorii acestui tip de activitate, cu privire la respectarea scopului pentru care au fost destinate.

Au fost identificate trei situații în care autovehiculele destinate transportului de elevi aveau valabilitatea inspecției tehnice periodice sau a asigurării obligatorii de răspundere civilă auto RCA expirate. În acest sens, au fost realizate notificări și stabilite termene de remediere a situației, urmând a fi reverificate, au declarat rerezentanţii IPJ Argeş.

 

 

Totodată, poliţiştii au verificat existența și starea indicatoarelor de avertizare și informare, starea marcajelor rutiere și a amenajărilor rutiere din dreptul unităților de învățământ sau din imediata apropiere.

 

 

Și în perioada următoare, polițiștii argeșeni vor continua să desfășoare activităţi pentru a le asigura copiilor un cadru sigur, din toate punctele de vedere, pentru un nou început de an școlar,a mai precizat sursa citată.

 

Acest material este proprietatea site-ului curier.ro şi poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afişarea link-ului către articolul din site-ul curier.ro.

Citiți, de asemenea, pe curier.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.