- S-a redeschis secția COVID de la Spitalul Mioveni
De ieri, Spitalul Mioveni a redevenit unitate COVID. Secția de boli infecționase destinată cazurilor COVID a fost pe perioada întreruperii activității reamenajată și acum este dotată cu toată aparatura necesaă ajutării pacienților care sunt trimiși aici.
Ieri dimineață, managerul Spitalului Mioveni, dr Mircea Stoian a prezentat ziariștilor noile detalii despre Secția COVID, dar și echipa cu care va redeschide unitatea. “Investiția în această secție este făcută pe proiecte europene și de la bugetul local. Este vorba de aproximativ 1 milion euro. Toate paturile au acum priză de oxigen, montăm un Computer Tomograf strict pentru secția COVID pentru a risca infectarea restului pacienților. Spitalul COVID este funcțional în cursul zilei de astăzi (n.r. joi). Acum ne luptăm să găsim personal, căutăm… Avem nevoie de asistenți medicali și medici, dar poae reușim să mai detașăm… Îl avem pe dr Ciocănea la ATI, acolo sunt 10 paturi, dar putem ajuge la mai multe, la capacitate maximă. Avem un sentiment de tristețe pentru că există și vaccinul, ca armă împotriva virusului, dar ne mobilizăm să salvăm vieți. Cred că Spitalul Mioveni este cel mai modern din țară. Această redeschidere a spitalului COVID a fost posibilă cu ajutorul a două persoane, primarul Mioveniului, Ion Georgescu și a d-lui Raed Arafat cu întrega sa echipă. Dânsul a făcut posibilă detașare a 7 medici ATI și a doi pe boli infecțioase aici” a declarat managerul Spitalului, Mircea Stoian.
Sunt deja solicitări pentru 4 pacienți
La rândul său, dr Ciocănea, șeful secției ATI a completat: “Revin aici cu gândurile cu care am plecat: trebuie să ne facem meseria cum ne-am făcut-o până acum. Este a treia sosire la Mioveni și sperăm să avem aceleași rezultate ca până acum. Secția ATI de aici a avut din decembrie anul trecut până în iulie anul acesta când s-a închis, 274 de pacienți , ia rata de supraviețuire a fost de 70%. În momentul de față am fost sunați de la Câmpulung unde au un pacient în stare gravă…. Avem în total 4 solicitări, printre care și o tânără de 29 de ani așteaptă internarea la ATI… Nu vă înșelați, nu vă lăsați păcăliți de boală.
Debutul în primele zile este cu o ușoară răceală, apoi după 7-10 zile apare bomba care ucide. Primul pas e testarea, ca să știi dacă ai boala apoi ceilalți pași… Avantajul acestui spital este că avem circuite sigure, că avem o clădire separată pentru această secție COVID”. Spitalul Mioveni are și un asistent coordonator, în persoana Rodicăi Lenca, responsabilitaea ce-i revine fiind destul de mare: “Plecăm la drum cu aceeași echipă cu care am început în pandemie. Revenim cu aceeași dorință de a salva vieți și tratăm pacienții la fel. Apare oboseala fizică, apare epuizarea, dar sperăm să nu mai ajungem la acest clipe”. S.M.