A deține un navamodel nu mai este un lucru imposibil. Întrebarea corectă este dacă îmi trebuie și ce sonar să îmi montez pe navomodel. Iată un set de întrebari ajutătoare:
La ce mă ajută un sonar pe navomodel ?
-Sonarul îmi dă posibilitatea să culeg informații despre adâncime în primul rând. Este important să știu unde îmi voi plasa monturile. Dacă apa este prea mică, peștii poate vor ocoli zona. Se pot simți amenintați sau deranjați uneori. Mai ales dacă sunt mulți pescari pe lac. În general caută liniște. Noaptea în schimb, multe exemplare vor ajunge pe astfel de platouri.
Am găsit o zona mai adâncă și cu ceva structuri. Am plantat acolo, dar nu am avut trăsături.
-Sonarul poate sa divulge mai multe informații decât adancimea și prezenta peștilor. Ne oferă date despre tipul substratului. Poți identifica cu ușurință prezența nămolului și grosimea acestuia în zona scanata. Nu tot timpul crapii vor sta pe un astfel de teren. Peștii pot fi reperați de sonar, dar pot fi în trecere. În funcție de tipologia substratului vei afla rapid dacă sunt în tranzit sau nu.
Am dus lansetele cu bărcuța pe o zonă unde știam că are izvoare. Am văzut mulți pesti pe sonar, dar nu am avut trăsături.
-Diferențele majore de temperatură în masa apei sau în zona substratului modifică apetitul crapilor. Îi putem găsi în astfel de zone unde sunt izvoare. Dar dacă temperatura nu este pe placul lor, se vor ridica în masa apei și vor aștepta hrana în acel palier. Sau poate se vor muta când li se face foame. M.D.
ZIARUL CURIERUL ZILEI ESTE INTERESAT DE OPINIILE ŞI SUGESTIILE DUMNEAVOASTRĂ, LEGATE DE CONŢINUTUL CURIER.RO.
De asemenea, aducem în atenţia tuturor CLIENȚILOR noștri ACTUALI și VIITORI, noua adresă de E-MAIL a redacţiei: anuntcurierulzilei@gmail.com Trimite
CONTACTAŢI-NE LA TELEFOANELE: 0248/215740; 0248/215726; 0348/401525