Drumul spre EURO a început la Mioveni!

0

  • Handbal feminin – Naționala
  • Tricolorele au avut parte de o atmosferă incendiară în noua Sală a Sporturilor



Naționala de handbal feminin a României a debutat cu dreptul în preliminariile Euro. Tricolere au învins în această seară, în Sala Sporturilor din Mioveni, pe Insulele Feroe cu 26-19, însă de-a lungul partidei, româncele au arătat multe semne de slăbiciune.


România a început în forță și s-a distanțat în debutul partidei, conducând cu 9-4 în minutul 11. Au urmat mai multe schimbări făcute de banca tehnică, iar adversarele au început cursa de urmărire, echilibrând oarecum partida. Astfel, la pauză s-a intrat cu doar un singur gol avans, 15-14. Debutul părții secunde a fost cu emoții, Insulele Feroe având șansa să egaleze, în două rânduri. Nu au făcut-o, iar România a început să se distanțeze, ajungâdnu-se la scorul final 26-19, dar nu așa de clar pe cât o arată scorul. Următorul meci este duminică, în deplasare, în Austria, unde va fi mult mai greu.

Rămân la Mioveni

Până atunci, delegația României mai rămâne două zile la Mioveni pentru antrenamente. În ceea ce privește atmosfera pe care fetele lui Adrian Vasile au întâlnit-o la Mioveni a fost una incendiară, pe măsura unui joc al unei echipe reprezentative. Organizarea a fost impecabilă și toată suflarea handbalistică a țării a văzut potențialul noii Săli a Sporturilor din Mioveni.

Adversară și Danemarca

România va juca așadar al doilea meci din grupă duminică, la Viena, cu reprezentativa Austriei. Din această grupă mai face parte Danemarca, care întâlnește în aceste prime două etape Austria (7 octombrie) şi Insulele Feroe (10 octombrie).

Susținuți de toată țara

Sala Sporturilor din Mioveni a găzduit ieri iubitori ai handbalului din toată țara. Astfel, în tribune au luat loc fani și echipe de fete din Deva, Rm Vâlcea, Galați, acestea fiind doar o parte dintre susținători care au afișat bannere sau steaguri tricolore scrise cu numele localităților pe care le-au reprezentat.

Lucian Bute și Andrei Cristea în tribune

Noua sală Polivalentă din Mioveni a atras și câteva nume importante la acest meci. Printre ei s-au numărat fostul campion mondial la box, Lucian Bute, însoțit de mai mulți sportive de la clubul său, dar și Andrei Cristea, atacantul lui CS Mioveni.

Mulțumiri din partea gazdelor

Gazdele din Mioveni au mulțumit la finalul partidei spectatorilor care au susținut echipa națională a României la acest meci. “CS Dacia Mioveni 2012 mulțumește tuturor sponsorilor, sportivilor, colaboratorilor și celor care lucrează în cadrul clubului, pentru suportul acordat organizării meciului, pentru prezența și susținerea arătată echipei naționale de handbal feminin, la meciul din preliminariile Campionatului European 2022 cu selecționata Insulelor Feroe. Victoria echipei naționale și atmosfera din Sala Sporturilor Mioveni ne-au bucurat pe toți și ne fac mândri de România și de Mioveni! Hai, România!” a transmis președintele CS Dacia, Toma Duței. La rândul său, primarul Ion Georgescu a spus: “Mulțumim tuturor celor care au contribuit, s-au implicat și au pus umărul la organizarea meciului naționalei României, care a avut loc aseară, în Sala Sporturilor Mioveni. Vă transmit sincere mulțumiri atât pentru prezență, cât și pentru susținerea arătată echipei naționale de handbal feminin, la meciul din preliminariile Campionatului European 2022 cu selecționata Insulelor Feroe. Victoria echipei naționale și atmosfera din Sala Sporturilor Mioveni ne-au bucurat pe toți și ne fac mândri de România și de Mioveni! Hai, România!”

ROMÂNIA – INSULELE FEROE 26-19 (15-14)

România: Dumanska, Hosu – Pintea 9, Bazaliu 6, Rotaru 3, Seraficeanu 3, A. Ilie 2, Dincă 1, Subțirică-Iovănescu 1, Harabagiu 1, Borș, Zamfirescu, Savu, Tănasie, Polocoșer, Tîrcă. Antrenori: Adrian Vasile, Bent Dahl.
Feroe: Petersen, Wardum – Samuelsen 4, Weyhe 4, Mittun 4, Brandenborg 3, Johansen 2, Geirsdottir 1, Hansen 1, Osberg, Henneberg, Christophersen, Poulsen, Ellingsgaard, Zachariasen. Antrenor: Dragan Brljevic.
Istoricul meciului # 3-0 # 3-1 # 6-2 # 8-3 # 10-4 # 10-7 # 11-9 # 15-11 # 15-14 PAUZA # 17-14 # 17-16 # 20-16 # 22-17 # 23-19 # 26-19 FINAL. S.M.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.