Ursul a devenit spaima rucărenilor

0



La ultima ședință ordinară a Consiliului Local Rucăr, s-a discutat mult pe problema urșilor care au provocat numeroase distrugeri în gospodăriile localnicilor. Oamenii se tem și pentru viața lor, nu doar pentru bunuri.


Cetățenii au mers la Primărie și în fața consilierilor și al primarului și-au spus supărarea. Cer să fie luate măsuri urgente numai că, rezolvarea nu este la administrația locală.

A dat iama în prune!

Ultima pagubă de 200 kg la Sătic! Păgubitul Dragoș Gherman a venit în cadrul ședinței ordinare de la Rucăr să reclame paguba în fața aleșilor locali.
Acesta a cumpărat recent 2 tone de prune pe care le-a depozitat pe un teren pe care îl deține la Sătic de 22.000 metri pătrați. Are un teren intravilan păgubit de mistreți și călcat de urși la prune. Aceștia i-au omorât și câinii din bătătură, au distrus butoaiele cu prune iar Dragoș Gherman a fost nevoi să se transforme în paznic la urs peste noapte.
Primarul Ionel Dulamă l-a lămurit că nu pimăria îl poate ajuta cu despăgubirile ci cei de la Garda Forestieră Argeș. La primăriei doar se întîlnesc comisiile și trebuie depuse documentele pentru pagube. Cam atât și totul apoi este discutabil…

Primul primar care a dat ordin să fie împușcat ursul!

,,Sunt primul primar din țară care am dat ordin să se împuște ursul!”, a declarat primarul de la Rucăr, Ionel Dulamă în cadrul ședinței ordinare în fața invitaților și a consilierilor locali.
S-a întâmplat la scurt timp după ce mai bine de 400 de persoane au protestat împotriva urșilor și l-au acuzat pe primar că nu îl interesează ce se întâmplă în comună. Numai că această problemă este la nivel național, iar cea care a organizat mitingul Gabriela Gheorghe nu a mai zis nimic când a auzit că primarul Ionel Dulamă a avut curajul să își asume această decizie, una foarte grea pentru unii sau chiar imposibilă. Dar la Rucăr nu se mai poate. Vine ursul în fiecare noapte și face pagube. A băut până și țuica unui rucărean, nu e glumă! Acesta a venit să se plângă în fața consilierilor locali.  Bogdan Radu


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.