Piteștenii Gheorghe și Măciucă, la naționala de baschet a României

0



Federația Română de Baschet a anunțat lotul cu care România va începe campania de calificare la Campionatul European din 2025. Selecționata României de baschet masculin va debuta pe 28 noiembrie în precalificările pentru FIBA EuroBasket 2025, împotriva reprezentativei din Luxemburg.


Dragan Petricevic, noul selecționer al tricolorilor, a convocat pentru primele meciuri un lot de 16 jucători. Printre cei chemați se regăsește și doi jucători de la FC Argeș Basketball. Este vorba de Tudor Gheorghe și Mihai Măciucă. Vulturii se vor reuni pe 21 noiembrie și se vor pregăti preț de o săptămână în Arena de Baschet, înainte să plece în Luxemburg. România este repartizată în grupa B din FIBA EuroBasket Pre-Qualifiers, alături de Albania și Luxemburg. La startul campaniei de precalificare se află 10 echipe, distribuite în 3 grupe. Câștigătoarele grupelor și cel mai bun loc doi avansează în a doua fază de pre-calificări ce se va desfășura în trei etape: august 2022, noiembrie 2022 și februarie 2023.

Lotul convocat de selecționerul Dragan Petricevic

Tudor Gheorghe (FC Argeș Basketball), Lucas Tohătan (BC CSU Sibiu), Marcu Badiu (CSO Voluntari), Patrick Richard (U-BT Cluj), Luca Vasile (Rapid București), Tudor Fometescu (CSM Oradea), Dragoș Diculescu (Landstede Hammers Zwolle), Bogdan Nicolescu (CSM Oradea), Mihai Măciucă (FC Argeș Basketball), Luca Colceag (U-BT Cluj), Rolland Torok (CSO Voluntari), Bogdan Popa (CSM Ploiești), Ștefan Grasu (U-BT Cluj), Rareș Uță (BC CSU Sibiu), Alexandru Olah (SCM Timișoara), Emanuel Cățe (UCAM Murcia).
Pe lângă cei 16 jucători menționați, pe lista de eligibilitate FIBA se află și Giordan Watson (U-BT Cluj-Napoca), Kristopher Richard (CSM Oradea), Edward Petrescu (SCM Timișoara) și Christian Chițu (CSM Ploiești). Aceștia sunt în vederile lui Petricevic în cazul unor probleme cauzate de accidentări sau de infectarea cu COVID 19.
Programul tricolorilor:
LUXEMBURG – ROMÂNIA (28.11.2021, ora 18:00)
ROMÂNIA – ALBANIA (24.02.2022)
ROMÂNIA – LUXEMBURG (30.06.2022)
ALBANIA – ROMÂNIA (03.07.2022) M.D.