Incendiu la un service din Curtea de Argeş

0



Un incendiu de proporţii a avut loc ieri, la un service din Curtea de Argeş. Acesta era situat la ieşirea din oraş, pe strada Albeşti. Se pare că focul, care a distrus mare parte din clădire, ar fi izbucnit de la un injector de vopsit. Cercetările continuă pentru a se stabili cu exactitate cauza.


Incendiul a izbucnit în jurul prânzului şi la faţa locului au fost trimise două echipaje. La scurt timp, numărul forţelor de ordine au fost suplimentate fiind vorba de un incendiu de proporţii care se extinsese pe o suprafaţă de circa 1000 de metri din clădire. „La fața locului au acționat 22 de subofițeri pompieri cu 5 autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială de intervenție și salvare de la înălțime și o ambulanță SMURD, iar pentru gestionarea forțelor în teren au ajuns la intervenție primul adjunct al inspectoratului șef și șeful centrului operațional județean. Flăcările au afectat aproximativ 1000 mp din construcție, unde s-a propagat rapid la vopsitorie, service, spălătorie și spațiile de birouri. În service a fost și un autoturism la care a ars partea din față. Căldura degajată de flăcări a mai spart și cinci geamuri situate pe fațada unei clădiri din imediata vecinătate. Din fericire, nu au fost victime ale evenimentului, personalul reușind să se evacueze. S-a evitat producerea unei posibile explozii, prin răcirea și extragerea câtorva butelii din interiorul clădirii. În același timp, pompierii au acționat și pentru împiedicarea flăcărilor să se propage la alte spații și vecinătăți.”, a declarat după intervenţie Ionuţ Tunaru, ofiţer de relaţii cu presa al IPJ Argeş.
Militarii s-au luptat cu flăcările aproximativ două ore și jumătate. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului este de natură electrică, efectul termic produs la nivelul unui conductor electric defect sau neizolat corespunzător, după cum au precizat reprezentaţii ISU Argeş. Se pare că focul ar fi fost provocat de la injectorul cabinei de vopsit. M.Sandu