Doi bebeluşi transferaţi cu elicopterul!

0



O gravidă a ajuns de urgenţă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti, miercuri seara, acolo unde a adus pe lume, prematur, un bebeluş. Nou născutul avea grave probleme respiratorii şi de aceea ieri, a fost transferat la Bucureşti cu elicopterul SMURD. Tot ieri, un alt bebeluş a fost trasnferat cu elicopterul, la o clinică din Târgu Mureş.  


Mămica era însărcinată în luna a şaptea şi a ajuns de urgenţă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti, miercuri seara, în jurul orei 23.00. Aceasta era infectată cu SAS CoV-2 şi se pare că afecţiunea i-ar fi declanşat naşterea permatură.
A adus pe lume o fetiţă, care avea grave probleme respiratorii. Micuţa a fost intubată fiind monitorizată şi ţinută sub observaţie până ieri, când a fost dispus transferul ei la Spitalul „Dr. Ion Cantacuzino” din Bucureşti.
Cum starea nou-născutei era foarte gravă, nu era posibil un transfer cu ambulanţa până în capitală de aceea a fost solicitat un elicopter SMURD. Ieri , aparatul de zbor a preluat-o pe fetiţă, aceasta fiind dusă de urgenţă la Bucureşti.

Dusă la Târgu Mureş pentru o intervenţie chirurgicală

Ieri după-amiază, elicopterul SMURD a aterizat pentru a doua oară pe platoul din apropierea Stadionului Nicolae Dobrin tot pentru preluarea unui bebeluş. Este vorba de o fetiţă care a venit pe lume la Spitalul Municipal Câmpulung, fiind transferată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti pe data de 23 octombrie. De atunci, micuţa se afla sub observaţie la Secţia Neonatologie, având o malformaţie congenitală la inimă. Medicii piteşteni au căutat o unitate medicală la care micuța să poată primi ajutor specializat şi au obținut acordul unei clinci din Târgu Mureş. Ieri, fetiţa a fost transferată cu elicopterul la Târgu Mureș acolo unde va fi supusă unei intervenţii chirurgicale. M.S.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.